Amaranthine

van Jesper Krijgsman

- Werkcode: 571 662

Jesper Krijgsman over Amaranthine

Digitale Composite/Hypercollage Fotografie.
Complete kunstwerk meet 130 cm x 186 cm — 2020

Lang geleden bedachten de dichters een bloem die nooit vervaagde: de amarant. De naam is geworteld in de Griekse woorden amarantos, wat 'onsterfelijk' of 'niet-vervagen' betekent, en anthos, wat 'bloem' betekent. Het woord amaranthine kwam naar voren als een bijvoeglijk naamwoord van de denkbeeldige bloem en alles wat de onsterfelijke kwaliteit bezit.

In een tijd als deze is het interessant om te zien hoe de natuur neutraal kan blijven en zich niet bewust is van onze uitdagingen als samenleving. Maar de natuur staat nooit stil.

Zelfs tijdens een crisis lijkt het erop dat de natuur in staat is om zichzelf te voeden en weer gezond te maken. Wij als samenleving kunnen naar de natuur kijken en leren van haar veerkracht en onderlinge afhankelijkheid.

Samen zijn we in staat om met ontberingen om te gaan en elkaar te ondersteunen. Alleen dan kunnen we bloeien als een niet-vervagende bloem.
Amaranthine vind je in de categorieën Bloemen, Collage, Digitale Kunst, Energie, Insecten, Kolibries, Landschappen, Lelie (geslacht), Leven, Natuur en Weer, Retro bloemen, Tulp en Water.
Jesper Krijgsman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jesper Krijgsman

"De creativiteit in evolutie van flora en fauna beschouw ik als iets dat bijna magisch is. De vindingrijkheid van vele levensvormen is iets dat door velen vaak over het hoofd wordt gezien. Dit gevoel van verwondering is wat ik in mijn werk wil laten zien en de diversiteit van de natuur wil vieren door haar mystieke kwaliteiten te vergroten."

De supernatuurlijke landschappen van Jesper Krijgsman zijn plekken waar biologie en dromen samenvloeien. Zijn werk vertegenwoordigt zowel dagdromen van de kunstenaar als de intelligentie en magie die de natuur bezit. Hij hoopt dat zijn visie bijdraagt ​​aan het besef dat de natuurlijke wereld vol wonderen zit en we hier met meer liefde mee om moeten gaan.

Zijn proces bestaat uit fotografie en beeldbewerking. Elke bloem of plant fotografeert hij afzonderlijk en tijdens het bewerken ervan ontdekt hij vaak nieuwe details in vormen, kleuren en texturen. Deze gefotografeerde natuurlijke elementen worden vervolgens digitaal samengevoegd om gedetailleerde werelden te creëren die scènes weergeven waarin de mystieke kwaliteiten van de natuurlijke wereld worden uitvergroot.

Door alles zelf te fotograferen, bewerken en vooral leren over de onderwerpen die hij fotografeert, is zijn band met de natuurlijke wereld versterkt.

Jesper Krijgsman is in 1992 geboren en heeft in Zwitserland gewoond, waar hij werkte als grafisch ontwerper en kunstenaar. Hij is in 2019 door Adobe als Top Talent benoemd en zijn werk hangt in galerieën wereldwijd.

Alle werken van Jesper Krijgsman


Meer weten over Jesper Krijgsman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Amaranthine op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Amaranthine van Jesper Krijgsman

Koop dit digital art werk Amaranthine van Jesper Krijgsman als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 571 662
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
166,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden