Amsterdam schilderij De Gouden Bocht in de Herengracht in Amsterdam

Amsterdam schilderij De Gouden Bocht in de Herengracht in Amsterdam van Schilderijen Nu

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 133735

Amsterdam schilderij De Gouden Bocht in de Herengracht in Amsterdam van Schilderijen Nu

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

De Gouden Bocht in de Herengracht in Amsterdam vanuit het oosten, Gerrit Adriaensz. Berckheyde, 1671 - 1672

Gezicht op de Amsterdamse Herengracht in aanbouw, gezien vanaf de brug van de Vijzelstraat. Bocht met in classicistische stijl opgetrokken grachtenpanden op de Herengracht met de ingang van de Nieuwe Spiegelstraat aan de linkerkant. Tussen de nog onvoltooide gevelrij valt zonlicht en reflecteert op het water van de gracht. Bouwmaterialen liggen verspreid op de kade. Schuttingen schermen de onbebouwde kavels af van de openbare weg. Het laatste pand aan de zuidzijde van de gracht staat zelfs nog in de steigers.

Door de explosieve bevolkingstoename van Amsterdam moest de stad in de 17de eeuw enkele malen worden vergroot. Dit schilderij toont een deel van de wereldberoemde grachtengordel. De afgebeelde bocht was het domein van de allerrijksten. Toen Berckheyde dit zonovergoten stadsgezicht schilderde, waren enkele huizen nog niet voltooid. Een aantal kavels was zelfs nog onbebouwd.

Over Schilderijen Nu

Schilderijen.nu omvat een collectie van 's werelds mooiste schilderijen. Hier een selectie van de mooiste werken voor reproductie. Veel kunstwerken zijn zowel mooi voor een klassiek als modern interieur.Onze schilderijen:- Gegarandeerd het mooiste schilderij op canvas- Hoogste resolutie om prachtig af te drukken- Mooie diepe kleuren- 100% kwaliteit

Alle werken