Anders Zorn in Atelier Schilderij

Anders Zorn in Atelier Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Anders Zorn in Atelier Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 759128
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Zweedse kunstschilder, etser en beeldhouwer Anders Zorn, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - het originele schilderij is 90 x 120 cm en beschikbaar voor de verkoop.

Anders Leonard Zorn (Mora, 18 februari, 1860 - aldaar, 22 augustus, 1920) was een Zweedse schilder, etser en beeldhouwer. Hij werkte in een realistische stijl, vaak met sterke invloeden vanuit het impressionisme.

Zorn was de zoon van een brouwer van Duitse herkomst. Hij studeerde aan de Koninklijke kunsthogeschool te Stockholm. Na zijn studie maakte hij vele reizen door Europa, begin jaren 1880 verbleef hij langdurig te Parijs, meermaals ging hij ook naar Engeland en Spanje. Zorn was in eigen land een veelgevraagd portrettist en maakte onder andere portretten van koning Oscar II van Zweden, van koningin Sophia en van hun kinderen. Na 1893 maakte hij ook veel portretten in opdracht van vermogende en vooraanstaande Amerikanen, waaronder de presidenten Grover Cleveland en William Howard Taft.

Naast zijn portretkunst is Zorn vooral ook bekend om zijn weergaven van het vrouwelijk naakt en om zijn levendige afbeeldingen van het water. Ook schilderde hij voorstellingen uit het dagelijks leven en landschappen, zowel in olie als in waterverf. Zorn werkte overwegend in een realistische stijl, met name in zijn portretten, maar hij maakte ook veel werken waarin sterke invloeden vanuit het impressionisme herkenbaar zijn. Hij gebruikte meestal echter een beperkt palet

Dit werk wordt aangeboden door Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken