Anky van Grunsven en Salinero schilderij

Anky van Grunsven en Salinero schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Anky van Grunsven en Salinero schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 59872
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
125 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acrylverf van de Nederlandse dressuurrijdster en drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven op haar Salinero, geschilderd door de Emmense kunstschilder/kunstenaar Paul Meijering.
Het originele schilderij is 120 x 90 cm en beschikbaar voor de verkoop.
Van Grunsven begon met rijden op zesjarige leeftijd op haar eerste Shetlandpony Heleentje. In het begin was ze alleen bezig met het poetsen en borstelen van haar pony. Na de eerste lessen van haar vader, werd zij lid van de ponyclub in Erp. Vanaf haar zevende jaar ging ze wedstrijdjes rijden. In het begin ging haar dit niet zo goed af. Pas na het behalen van haar havo-diploma besloot Van Grunsven om professioneel te gaan rijden.

Prisco was haar eerste echte eigen paard. In 1980 reed Van Grunsven met hem haar allereerste dressuurwedstrijd in de L-klasse. In 1982 promoveerde ze naar de Z-klasse. In 1990 werd ze voor het eerst Nederlands kampioen. Met Bonfire waarmee zij in 1991 voor de tweede keer Nederlands dressuurkampioen werd, won ze in totaal negenmaal de nationale dressuurtitel.

In 1994 werd Van Grunsven in Den Haag wereldkampioene op het onderdeel Kür op Muziek. Ze won zeven keer de Wereldbekerfinale, waarvan vijfmaal met Bonfire: de eerste keer in 1995 in Hollywood, waarbij ?Bonfire?s Symphony? als kürmuziek een grote rol speelde; in 1996 in Göteborg; in 1997 in ?s-Hertogenbosch; in 1999 in Dortmund; en in 2000 wederom in ?s-Hertogenbosch. Daarna won Van Grunsven nog tweemaal de Werel

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken