BMW 3.0 CSL e9. Oldtimer / klassieker

BMW 3.0 CSL e9. Oldtimer / klassieker van Maarten van Hemel

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

BMW 3.0 CSL e9. Oldtimer / klassieker van Maarten van Hemel

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 352224

8% Hemelvaart korting
Nog 19 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
87 80 gratis verzending!

Omschrijving

Afgelopen week had ik zo’n dag waar je eigenlijk stiekem van droomt. Er rijden natuurlijk veel bijzondere auto’s rond waar je altijd al een keer in hebt willen rijden. Maar om eerlijk te zijn, is de BMW CSL 3.0 toch net wel een slag anders dan ‘de rest’.
Af en toe heb ik muziek aan in de auto en soms ook niet. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar in sommige auto’s heb je geen muziek nodig om de tijd te doden en niet te vervallen in een soort waas. Want wanneer je dan een straal gas geeft en het brute geluid hoort, is de Cd-speler het laatste waar je aan denkt. En zoals je misschien al kunt raden, heb ik vanaf het starten van de BMW CSL geen enkel nummer gehoord.
Aankomst
Met spanning wachtte ik op de eigenaar. En toen hij daar aankwam met de sleutels in zijn hand, begon het avontuur voor mij.
Jan (eigenaar): “Nou, ga je gang! Wees alert dat het koppel van onder tot boven alleen maar toeneemt, gevoelsmatig maar ook echt tijdens het rijden! Hij is wat giftig, maar trek hem alsjeblieft door, hij heeft een scherpere nokkenas en hij snerpt zo lekker na de 5000 toeren”.
Na de korte instructies was ik nog steeds onder de indruk van de prachtige vormen en het overweldigende geluid van de 3L straight six zoals het hoort in een BMW.

De CSL 3.0
De 3.0 CSL kreeg een zeer kleine toename in verplaatsing tot 3.003 cc door de motorboring met een kwart millimeter te vergroten. Dit werd in augustus 1972 gedaan om de CSL te laten racen in de “meer dan drie liter” racecate

Dit werk wordt aangeboden door Maarten van Hemel

Maarten van Hemel profielfotoHi, ik ben founder en fotograaf van ParkedInHolland.nl

Het begon allemaal bij de geboorte, vanaf die dag bestond er nog maar één ding, auto’s. De enthousiasme voor klassieke auto’s liep uit de hand, het moest een kant op, ik moest het op een wijze zien vast te leggen zodat ik het kon delen met m’n petrolhead vrienden.

Op dat moment bedacht ik Parked in Holland, al het openbare kunstwerk vastgelegd op Instagram, met veel plezier rij vandaag de dag stad en land af om de mooiste auto’s en evenementen vast te leggen.

Ik hoop dat er een mooie voor jou tussen zit en het lijkt me geweldig als deze bij je thuis of in de garage aan de muur komt!

Groet,
Maarten van Hemel

Alle werken