Bakkerbrug over Oudegracht in Utrecht

Bakkerbrug over Oudegracht in Utrecht van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 43129

Bakkerbrug over Oudegracht in Utrecht van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

De Bakkerbrug is een rijksmonumentale boogbrug uit de Middeleeuwen over de Oudegracht. De naam kan ontleend zijn aan een familie met de naam De Backer en/of het bakkersvak. Omstreeks 1400 werden op en om de Bakkerbrug waren verhandeld op de markt. Tegenwoordig worden er bloemen verkocht.

Omdat tegenwoordig 's avonds de onderzijde van deze brug blauw kleurt (een Trajectum Lumen lichtkunstwerk) kan deze foto (zonder kunstwerk) voorlopig niet meer worden gemaakt.

De foto is gemaakt in de avondschemering van 7 januari 2010.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

Bekijk de hele Donker Utrecht collectie op www.donkerutrecht.nl

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds. Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

De foto van jouw keuze vind je het makkelijkst op donkerutrecht.nl Onder elke foto staat de button 'deze wil ik aan mijn muur', zo kom je bij de foto in de webshop hier bij Werk aan de Muur. Via donkerutrecht.nl kun je ook verjaardagskalenders, ansichtkaarten en kadobonnen kopen.

Alle werken