Basilique du Sacré-Coeur Parijs

Basilique du Sacré-Coeur Parijs van Arja Schrijver Fotografie

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 86990

Basilique du Sacré-Coeur Parijs van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
99 gratis verzending!
Basilique du Sacré-Coeur Parijs van Arja Schrijver Fotografie

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Een van de vele monumenten van Parijs is de basiliek Sacré-Coeur. Gelegen hoog boven de stad op de heuvel Montmartre.

De prachtige basiliek is gebouwd in de jaren 1875-1914. Frankrijk had net de Frans-Duitse oorlog van 1870-1871 verloren en een deel van Frankrijk werd bezet door de Duitsers. Hoewel er nu wordt beweerd dat de basiliek is gebouwd ter herinnering aan de vele slachtoffers van die oorlog, verklaarde het Franse parlement in 1873 dat het gebouw er moest komen uit boetedoening voor de vele jaren van ontrouw en zonden van de Parijzenaars. Financiële steun kwam van parochies in heel Frankrijk.

De basiliek heeft een Romaans-Byzantijnse stijl en is gebouwd met travertijn, een kalksteen die in contact met water het mineraal calciet uitscheidt, waardoor het gebouw zijn witte kleur behoudt, ondanks de vervuiling in Parijs.

Over Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoWelkom in mijn shop bij Werk aan de Muur. Ik maak graag eenvoudige foto's met een serene sfeer. En niet alleen de natuur is daarbij een dankbaar onderwerp, ook een stad als Parijs of eenvoudige voorwerpen inspireren me tot het maken van sfeervolle, nostalgische en ook abstracte beelden. Bij mijn abstracte foto's daag ik de kijker uit om eens stil te staan bij wat je ziet. Een andere kijk biedt vaak een nieuw perspectief...

Alle werken