Beeld van François Villon in Utrecht, Achter de Dom

Beeld van François Villon in Utrecht, Achter de Dom van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 80219

Beeld van François Villon in Utrecht, Achter de Dom van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

François Villon was een Franse dief, dichter en zwerver uit de late Middeleeuwen. Het beeld is gemaakt door Marius van Beek en staat er sinds 1964.

Op de achtergrond zie je een claustraal huis (gebouwd door een kanunnik omstreeks 1400) in de vorm van een hoge toren met onder meer kantelen en een traptoren. Sinds 1867 is de oude kapittelzaal in gebruik door de Utrechtse universiteit en aanverwanten.

De foto is gemaakt in de avond van 28 januari 2012.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

http://www.donkerutrecht.nl

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds. Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

De foto van jouw keuze vind je het makkelijkst op donkerutrecht.nl Onder elke foto staat de button 'deze wil ik aan mijn muur', zo kom je bij de foto in de webshop hier bij Werk aan de Muur. Via donkerutrecht.nl kun je ook verjaardagskalenders, ansichtkaarten en kadobonnen kopen.

Alle werken