Bevertjes, een fraai bloeiend gras

Bevertjes, een fraai bloeiend gras van Ron Poot

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 364568

Bevertjes, een fraai bloeiend gras van Ron Poot

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!
Bevertjes, een fraai bloeiend gras van Ron Poot

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Een tamelijk zeldzaam maar wel heel opvallend gras is Bevertjes, Briza media. Het gras valt tijdens de bloei op door de zeer open pluim, waarin de hartvormige aartjes met tot wel tien bloemetjes opvallen aan de lange pluimtakken. Als je de stengel beweegt, dan trillen de aartjes, waar de naam aan te danken is. De kleur van de aartjes is groen tot paars.

Bevertjes is een van de fraaiste bloeiende grassoorten. De soort bloeit van mei tot augustus met een sterk vertakte bloeiwijze (pluim). De knikkende aartjes staan op lange stelen. De kelkkafjes zijn groen of paars gekleurd. De vrucht is een graanvrucht. Bevertjes komt voor op vrij open grassige plekken op niet te droge grond.

Over Ron Poot

Ron Poot profielfotoRon Poot is een fotograaf die steeds op zoek is naar beelden die van het gewone iets bijzonders maken. Hij is veel in de natuur te vinden. Daar is hij vooral bezig met macrofotografie. Daarnaast fotografeert hij graag als hij op reis is. Gebouwen, mensen, abstracte patronen of gewoon een leuk detail.

Alle werken