Bevrijding - Oud boek over de Russische Revolutie, uitgesneden met een scalpel

Bevrijding - Oud boek over de Russische Revolutie, uitgesneden met een scalpel van Oscarving

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Bevrijding - Oud boek over de Russische Revolutie, uitgesneden met een scalpel van Oscarving

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 723009
Kies het materiaal Meer informatie
Ronde print
Kies materiaal opties Speciale wens?
Verschuif zelf de uitsnede
166 gratis verzending!

Omschrijving

Uit dit oude boek over de Russische Revolutie, zijn de interessantste propagandaposters gedetailleerd uitgesneden. Deze afbeeldingen zijn opnieuw in 3D gerangschikt tussen meerdere lagen plexiglas. Daarna is er in het boek een rechthoekig gat gesneden, waar het kunstwerk in kon worden geplaatst en vastgezet.

Dit werk wordt aangeboden door Oscarving

Oscarving profielfotoMijn boekkunst begon bij de immense boekenverzameling van mijn opa: meerdere kamers vol hoge kasten, alle boeken perfect op onderwerp gestructureerd, verzameld in ruim 90 jaar.

Maar wat ging er met die boeken gebeuren als mijn opa er niet meer was? De verkoop? Een kringloopcentrum? De vuilstort? Dan zou het levenswerk van mijn opa voorgoed verdwijnen.

En zo gaat het met miljoenen oude boeken over de hele wereld. Wanneer hun informatie gedateerd raakt, of de informatie gemakkelijker via internet te vinden is, zullen alleen een paar enthousiaste verzamelaars nog boeken redden. Want wie wil er nog een boek hebben dat je nauwelijks inkijkt?

En dat ze door hun ouderdom nauwelijks ingekeken worden is zonde, omdat de illustraties er soms nog prachtig uitzien. Toen ik een keer door een boek heen bladerde, vroeg ik me af of er niet een manier was om dwars door het boek heen te kijken. Om meerdere afbeeldingen in één keer te kunnen zien.

Dit is me gelukt, en ik kerf nu rechtstreeks in oude boeken om ze nieuw leven in te blazen.

Alle werken