Bo Kaap

Bo Kaap van Antwan Janssen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Bo Kaap van Antwan Janssen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 652610
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
100 gratis verzending!

Omschrijving

Als je in Kaapstad bent mag een bezoek aan de kleurrijke wijk Bo Kaap zeker niet ontbreken. De wijk ligt aan de rond van het centrum en is gemakkelijk te bezoeken tijdens een bezoek aan de stad.
Bo Kaap staat bekend als de multiculturele moslimwijk van Kaapstad. De inwoners stammen af van de voormalige slaven, in de 18de eeuw vanuit Zuidoost-Azië naar Kaapstad gehaald door de Nederlandse VOC.
Ten tijde van de slavernij was het voor de slaven verboden om kleurige kleding te dragen. De afschaffing van de slavernij in 1838 was dan ook de aanleiding om de huizen hun kleurtjes te geven.
Dat de huizen in de wijk er altijd fris geverfd bij staan, is niet voor niets. In de Bo Kaap is het traditie dat de bewoners na de periode van vasten tijdens de jaarlijkse Ramadan hun huizen opnieuw verven.

Dit werk wordt aangeboden door Antwan Janssen

Antwan Janssen profielfotoIk ben Antwan Janssen, reis- en natuurfotograaf uit Uden. Tijdens mijn vele reizen op deze aardbol probeer ik al het moois op foto vast te leggen. Zoals je op deze site ook wel kunt zien gaat mijn voorkeur uit naar landschappen, wildlife en vogels, veelal in het buitenland maar zeker ook in ons mooie Nederland.

Alle werken