Bugatti 57-SC Atlantic - De meest legendarische van alle auto's

Bugatti 57-SC Atlantic - De meest legendarische van alle auto's van Jan Keteleer

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Bugatti 57-SC Atlantic - De meest legendarische van alle auto's

van Jan Keteleer

Bugatti 57-SC Atlantic - De meest legendarische van alle auto's van Jan Keteleer

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 835562
Kies het materiaal Meer informatie
Ingelijst
Kies materiaal opties Speciale wens?
482 gratis verzending!

Omschrijving

De Bugatti 57-SC Atlantic is een van de modellen van de meest legendarische sportwagen aller tijden. Het wordt ook beschouwd als de "auto om te bezitten" door vele autoliefhebbers. De Bugatti 57-SC Atlantic werd geïntroduceerd in het jaar 1938 en werd gebruikt door de beroemde race coureur, Flavio Bertani. De Bugatti 57-SC Atlantic was ontworpen voor de racerij door er een extreem kleine motor in te plaatsen. Hoewel hij een zeer kleine motorinhoud had, was de Bugatti 57-SC Atlantic in staat om zeer hoge snelheden te bereiken en is vandaag de dag één van de favorieten van vele coureurs geworden. Zelfs met zijn kleine motorinhoud was de Atlantic in staat om snelheden van meer dan 120 mph te bereiken, wat op zichzelf al een hele prestatie is.

Toen de Bugatti 57-SC Atlantic werd geïntroduceerd in het jaar 1938, zette Bertani zich onmiddellijk in om de auto te verbeteren en voerde uiteindelijk belangrijke wijzigingen door die dit model nog idealer maakten voor de racerij. Hij besloot de voorruit te verwijderen en een sterkere luchtdemper toe te voegen. Zijn bedoeling was om de snelheid van de auto te verbeteren zonder ingrijpende veranderingen aan te brengen aan de indeling van het motorcompartiment. Om ervoor te zorgen dat de Atlantic het benodigde extra vermogen aankon, monteerde Bertani een veel grotere turbocompressor.

Vandaag de dag heeft de Bugatti 57-SC Atlantic een compleet nieuw lakwerk gekregen, wijzigingen aan de ophanging, de banden zijn licht gewijzigd

Dit werk wordt aangeboden door Jan Keteleer

Jan Keteleer profielfotoWERK aan de MUUR presenteert het werk van de Belgische kunstenaar Jan Keteleer (JanKé). Oude kunst is een van zijn interesses, maar je kunt ook voorbeelden vinden van zijn werk in pop art en impressionisme.
Als je door het portfolio van Jan Keteleer bladert, vind je zowel prachtige natuurscènes, schilderachtige afbeeldingen van dieren of op pop art gebaseerde naakten.

De definitie van kunst die Jan Keteleer hanteert is: “Al de bestaande technieken zodanig beheersen dat je volledig uiting kan geven aan wat je wenst over te brengen”.

Alle werken