Café Moskau in de wijk Mitte in Berlijn van Silva Wischeropp

Werkcode: 356 279 Kopieer de werkcode

Silva Wischeropp profielfoto Café Moskau (eigenlijk: Restaurant Moskau, juiste spelling: Cafe Moskau zonder accent aigu) is een monumentaal pand aan de Karl-Marx-Allee 34 op de hoek van de Schillingstraße in de wijk Mitte in Berlijn tegenover de bioscoop Kino International.
Ten tijde van de DDR huisvestte het een nationaliteitenrestaurant met geselecteerde gerechten van enkele volkeren uit de Sovjet-Unie en was het een populaire ontmoetingsplaats. Het gebouw werd na 1990 op de monumentenlijst geplaatst.
Het gebouw is een stalen atriumgebouw van twee verdiepingen. Opvallend is de lichtheid van het gebouw, die werd bereikt door een open atriumontwerp. De entree met uitzicht op de Karl-Marx-Allee is versierd met het 9 m × 15 m grote mozaïek Uit het leven van de volkeren van de Sovjet-Unie van de schilder Bert Heller.
Voor de opening werd een model op ware grootte van de eerste kunstsatelliet, de Spoetnik, op het dak geïnstalleerd. Het was een geschenk van de ambassadeur van de USSR. De naam van Restaurant Moskau (in Duitse en cyrillische letters) op het dak werd ontworpen door grafisch kunstenaar Klaus Wittkugel.

Dit werk wordt aangeboden door Silva Wischeropp

Silva Wischeropp werd geboren in de Hanzestad Wismar in de voormalige DDR. Tegenwoordig woont en werkt ze in Berlijn. Ze is een ervaren en gepassioneerde reisfotograaf met een brede interesse voor portretten, het straatleven, documentaires, reizen, toerisme, landschap en natuur. Ze staat ook bekend om haar fotografie op het gebied van architectuur en mode. Sinds 2016 omvat haar nieuwe repertoire surrealistische digitale fotocollages. Ze staat al 20 jaar bekend als creatief fotografisch kunstenaar in binnen- en buitenland. Haar werken zijn op grote schaal gepubliceerd en tentoongesteld. "Het fotografische beeldproces vertegenwoordigt mijn persoonlijke werkveld en creatie. Het betekent omgaan met visuele werelden, politiek, menselijke behoeften en gevoeligheden. De camera verruimt mijn blikveld om die andere realiteit te ontmoeten. Fotografie maakt me gelukkig, schept vreugde, doorbreekt grenzen, opent nieuwe deuren, verbreedt horizonten. De camera leert me zien, mijn blik scherpen, momenten vastleggen, vluchtige momenten waarnemen die voor anderen niet zichtbaar zijn. Ik ben een creatief persoon, een beeldmaker die uit zichzelf put, weinig kopieert en haar eigen beeldtaal ontwikkelt. Zo beweeg ik me tussen de polen, bereik ik verschillende vaste punten, kijk ik achter de schermen. Uit wat al duizend keer bestaat, slaag ik erin iets unieks tevoorschijn te halen, unieke beeldmomenten."

Meer weten over Silva Wischeropp?

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.696 klanten geven ons een 4,7 / 5

Nely
Nederland
5 / 5

Werk aan de Muur staat in ieder op mijn favorieten lijstje!
Stipt op de afgesproken tijd werd vandaag de door mij bestelde fotoprint geleverd. Ik was zo benieuwd naar het resultaat. Nou ik kan je zeggen de print is fantastisch! Mooie kwaliteit materiaal {naadloos behang] en prachtige kleuren. Ik ben er super blij mee! Ik ga vast en zeker in de toekomst iets bestellen voor in de woonkamer. Bij deze wil ik je bedanken voor je advies .Daarnaast compliment voor de geleverde kwaliteit en service. Werk aan de Muur staat in ieder op mijn favorieten lijstje!

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2020
Eveline
Nederland
5 / 5

Prima verzorgd
Ik werd steeds op de hoogte gehouden . Leuk ook, de achtergrondinformatie over de maker.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2021
de Waal
Nederland
4.5 / 5

De hulp die je krijgt bij het aankopen van een werk aan de muur vond ik zeer prettig.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in oktober 2017
Marc Goorden
Nederland
5 / 5

Perfecte service en zeer mooi resultaat van onze bestelling
Onze bestelling werd zeer goed opgevolgd en het resultaat is prachtig. Wij kunnen Werk aan de Muur ten zeerste aanraden.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juli 2019
Corma
Nederland
5 / 5

Prachtig materiaal, goed afgebeeld in de webshop en zorgvuldige aflevering.
Inmiddels het derde werk aangeschaft en zoals eerdere werken fantastisch. Vorige keren telefonisch contact gehad en zeer goed advies gehad kortom een heel goed gevoel heb ik bij We er k aan de muur.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in oktober 2021
Guus van Herwaarden
Nederland
5 / 5

Gewoon super
Even contact gehad over de levertijd en meer dan super snel alles geregeld.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2020
Jeannette
Nederland
4.5 / 5

Zeer tevreden over het bedrijf. Is 2x dat ik kunst besteld heb bij hun. Ze geven duidelijk advies over de mogelijkheden die zij kunnen leveren. Alles word goed en stevig verpakt, voordat het opgestuurd wordt Telefonisch staan ze je netjes en deskundig te woord.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2019
Bimvos
Nederland
4 / 5

Adembenemend
Voor de 2e keer een aankoop gedaan en de kwaliteit is prima, keurig verpakt en een prettig contact met de betreffende medewerker/ster. Jammer dat ze nooit aanbiedingen hebben of sale bijvoorbeeld. Ik mis het dat je geen account kan aanmaken want nu bouw je ook geen bestel historie op en moet je telkens maten e.d. van de gekochte kunstwerken op gaan zoeken.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in september 2021
Wietske
Nederland
4.5 / 5

Geweldig
In 1 woord wauw!! Is het geld zeker waard.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in oktober 2020
Peter
Nederland
5 / 5

Zeer tevreden over dit bedrijf. Eerste zending raakte bij vervoerder zoek, zonder probleem is opnieuw het werk geleverd! Gekozen voor uitvoering op staal en mat. Eindresultaat overtreft verwachting. Zeker een aanrader! Ga zo door WADM!

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2018
Joël
Nederland
4 / 5

Prachtig schilderij
We zijn erg blij met het schilderij en de service is prima.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2021
Annelies Hoolmans
Nederland
5 / 5

Heel veel keuze, goed advies en prachtig product.

Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in maart 2023

Plus- en minpunten

  • Eenvoudig wisselbaar: Werk is te vervangen door enkel een los doek te kopen
  • Optionele akoestische functie
  • Modern en betaalbaar alternatief voor canvas
  • Zelfbouw pakket, je zet het zelf eenvoudig in elkaar. Bekijk de montage instructies.

Een modern alternatief voor canvas

Met een moderne en dunne lijst in de kleuren wit, zwart, goud of aluminium hang je een prachtig Werk aan de Muur. En de afmeting is geen beperking. ArtFrame bestel je tot 15 bij 3 meter groot.

Tijd voor iets nieuws in huis? Bestel een los verwisselbaar doek en in een handomdraai verander je van look. Duurzaam én betaalbaar.

Last van galm in huis of kantoor? Kies voor de optionele geluiddempende panelen en pak het akoestiek probleem goed aan.

Koop de foto Café Moskau in de wijk Mitte in Berlijn van Silva Wischeropp op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
ArtFrame zet je eenvoudig zelf in elkaar. Bekijk de zelfmontage instructies.
Een wisseldoek span je op in je bestaande ArtFrame.
106,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden