Catherine Deneuve Schilderij

Catherine Deneuve Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Catherine Deneuve Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 268338
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
118 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch portret in acryl op paneel van de Franse actrice Catherine Deneuve, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - het originele schilderij is 120 x 90 cm en beschikbaar voor de verkoop

Catherine Deneuve (Parijs, 22 oktober 1943) is een Franse actrice. Zij is de zus van Françoise Dorleac. Hun ouders Maurice Dorleac en Renee Simonot (echte naam: Renee Deneuve) waren eveneens acteurs.
Deneuve debuteerde op haar dertiende (in 1956) op het witte doek (in Les Collegiennes). Hierbij nam ze de meisjesnaam van haar moeder aan. Ze kreeg pas enige bekendheid in 1964, met haar rol in Les Parapluies de Cherbourg (Grand Prix van het filmfestival van Cannes). Vanaf dat moment heeft ze zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste vrouwen op het Franse doek en een van de topsterren van de internationale filmscene in de late jaren zestig.
Deneuve is niet alleen als actrice actief; ze is ook zakenvrouw met haar eigen productiemaatschappij (1971 - Les Films de la Citrouille) en model (in de jaren tachtig was ze het gezicht voor de parfums van Chanel) en heeft sinds 1986 haar eigen parfum.
Uit een relatie met de Franse regisseur Roger Vadim kreeg ze een zoon, Christian Vadim (1963), en was nadien een tijd getrouwd met de Britse fotograaf David Bailey. Uit een relatie met de Italiaanse acteur Marcello Mastroianni kreeg ze een dochter, Chiara Mastroianni (1972).
Haar kleinzoon Igor Divetain, zoon van Christian Vadim, is actief in de modewereld.
In 1985 stond zij model voor Mar

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken