Chaka Khan Schilderij

Chaka Khan Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Chaka Khan Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 520774
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
120 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Amerikaanse singer-songwriter, zangeres Chaka Khan, geschilderde door de kunstenaar Paul Meijering - het originele schilderij is 90 x 90 cm en beschikbaar voor de verkoop

Yvette Marie Stevens, beter bekend onder haar artiestennaam Chaka Khan (North Chicago (Illinois), 23 maart 1953), is een Amerikaanse singer-songwriter

Zij is de oudste van de vijf kinderen van Charles Stevens en Sandra Coleman. Haar zus Yvonne is bekend als de zangeres Taka Boom. Haar enige broer Mark formeerde de funkgroep Aurra.
Aan het eind van de jaren zestig vormden Chaka Khan en haar zus Taka Boom de zanggroep Shades of Black en werden lid van de Black Panther Party. Tijdens de Black Panther-periode, kreeg zij van een Afrikaanse sjamaan de naam "Chaka Adunne Aduffe Hodarhi Karifi" . In 1969 verliet zij de Panthers en in 1970 trouwde ze met de Indiase bassist Hassan Khan. Na de scheiding hield zij de naam van haar ex-man als achter- en artiestennaam.

Op twintigjarige leeftijd werd zij zangeres bij de funkband Rufus. Dankzij Stevie Wonder brak ze in 1974 door in de popmuziek, met het nummer Tell Me Something Good.
In de late jaren zeventig scoorde zij een grote discohit met I'm Every Woman, een nummer dat later ook door Whitney Houston ten gehore werd gebracht. In de jaren tachtig ging het succes verder met Ain't Nobody (haar laatste single met Rufus) en een bewerking van een nummer van Prince, I Feel for You.

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken