Chamber of Commerce - Antwerpen

Chamber of Commerce - Antwerpen van Ivo de Bruijn

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Chamber of Commerce - Antwerpen

van Ivo de Bruijn

Chamber of Commerce - Antwerpen van Ivo de Bruijn

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 231220
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
123 gratis verzending!

Omschrijving

Vanaf het eind van de vijftiende eeuw nam de betekenis van Brugge als internationaal knooppunt af. Na 1531 nam Antwerpen de rol als handelscentrum van Brugge over. Daar werd de markt beheerst door Spanjaarden en Portugezen.

De Antwerpse groothandelaars vroegen en bekwamen in 1485 de toestemming van het stadsbestuur om een ?gemeyne borze? op te richten. Deze Oude Beurs werd opgetrokken in het centrum van het toenmalige Antwerpse handelsleven.

In de 16e eeuw groeide Antwerpen uit tot een grote metropool met meer dan 100.000 inwoners, waarvan 10.000 buitenlandse kooplieden. Ze kregen vanaf 1531 de beschikking over een nieuw gebouw, opgevat als een rechthoekig plein met aan vier zijden overdekte galerijen, gebouwd boven op een kruising van straten. Gedurende een halve eeuw zou deze beurs het brandpunt van de Europese handel vormen en het model voor steden met gelijkaardige ambities.

Dit werk wordt aangeboden door Ivo de Bruijn

Ivo de Bruijn profielfotoIvo de Bruijn - freelance fotograaf - wonend in Rotterdam. Ik ben gespecialiseerd in urban, architecture en nachtfotografie en maak mijn foto's over heel de wereld.

Alle werken