Chamber of Commerce - Antwerpen

van Ivo de Bruijn

- Werkcode: 231 220

Ivo de Bruijn over Chamber of Commerce - Antwerpen

Vanaf het eind van de vijftiende eeuw nam de betekenis van Brugge als internationaal knooppunt af. Na 1531 nam Antwerpen de rol als handelscentrum van Brugge over. Daar werd de markt beheerst door Spanjaarden en Portugezen.

De Antwerpse groothandelaars vroegen en bekwamen in 1485 de toestemming van het stadsbestuur om een ?gemeyne borze? op te richten. Deze Oude Beurs werd opgetrokken in het centrum van het toenmalige Antwerpse handelsleven.

In de 16e eeuw groeide Antwerpen uit tot een grote metropool met meer dan 100.000 inwoners, waarvan 10.000 buitenlandse kooplieden. Ze kregen vanaf 1531 de beschikking over een nieuw gebouw, opgevat als een rechthoekig plein met aan vier zijden overdekte galerijen, gebouwd boven op een kruising van straten. Gedurende een halve eeuw zou deze beurs het brandpunt van de Europese handel vormen en het model voor steden met gelijkaardige ambities.
Chamber of Commerce - Antwerpen vind je in de categorieën Architectuurfotografie, Europa, Fotografie, Steden, Surrealisme, Urban / Street en Verlaten plekken.
Ivo de Bruijn profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Ivo de Bruijn

Ivo de Bruijn - freelance fotograaf - wonend in Rotterdam. Ik ben gespecialiseerd in urban, architecture en nachtfotografie en maak mijn foto's over heel de wereld.

Alle werken van Ivo de Bruijn


Waarom je kiest voor Chamber of Commerce - Antwerpen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Chamber of Commerce - Antwerpen van Ivo de Bruijn

Koop de foto Chamber of Commerce - Antwerpen van Ivo de Bruijn op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 231 220
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
149,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden