Chateau Noisy

Chateau Noisy van Truus Nijland

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Chateau Noisy van Truus Nijland

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 254854
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
98 gratis verzending!

Omschrijving

Chateau Noisy is gebouwd in 1866 en ontworpen door de Engelse architect Milner.
Tijdens de Franse Revolutie verliet de familie Liedekerke-Beaufort het oude kasteel om te gaan wonen in een nabijgelegen boerderij. Na de revolutie gaf de familie in 1886 opdracht aan de Engelse architect Milner om vlak naast deze boerderij een kasteel te ontwerpen als zomerverblijf. Tot en met de Tweede Wereldoorlog bleef het kasteel bewoond door de familie. Na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel door de NMBS gebruikt als weeshuis en vanaf 1970 werd het gebruikt voor buitensportactiviteiten voor kinderen. Sinds 1991 staat het kasteel leeg.

Nadat het kasteel leeg kwam te staan raakte het snel in verval. Anno 2009 zijn alle 500 ruiten in het kasteel gesneuveld en zijn in sommige delen van het gebouw complete trappenhuizen naar beneden gestort. De plaatselijke gemeente heeft al enkele malen een bod gedaan om het kasteel en de grond over te nemen maar de familie wil tot op heden nog geen afstand doen van het kasteel. Het kasteel is een geliefde locatie voor Urban explorers. De klokkentoren is 118 meter hoog, en is tot nu toe begaanbaar maar wel gevaarlijk.

Over Truus Nijland

Truus Nijland profielfotoMijn naam is Truus Nijland, geboren en woonachtig in Nederland. Ik ben amateur fotograaf met een passie voor vergeten plaatsen. Het vinden en het verkennen van oude verlaten gebouwen voordat ze worden gesloopt, vernield of gerenoveerd. Samen met mijn man Frans Nijland en andere vrienden bezoeken we veel landen zoals Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Italie, Duitsland en Polen.

Alle werken