Christus in de storm op het meer van Galilea, Rembrandt van Rijn

uit de oude meesters collectie

- Werkcode: 490531

Over Christus in de storm op het meer van Galilea, Rembrandt van Rijn

Christus in de storm op het meer van Galilea, Rembrandt van Rijn

Christus in de storm op het meer van Galilea, ook wel genoemd De storm op het meer van Galilea is een olieverfschilderij van de Nederlandse schilder Rembrandt van Rijn, geschilderd in 1633. Het is het enige zeegezicht van Rembrandt.

Het doek toont Jezus die de golven kalmeert van het Meer van Galilea, zoals beschreven in Marcus 4. De golven beuken krachtig op de romp van het schip. De houten constructie dreigt te breken. Het tuig dreigt los te raken van de mast en vliegt gevaarlijk boven de hoofden van de bemanning. Iedereen is bezig zichzelf te redden. Halverwege het schip portretteerde Rembrandt ook zichzelf. Terwijl hij zijn muts vasthoudt grijpt hij een touw. De overige bemanningsleden gaan gehuld in de schaduw en scharen zich rondom Jezus, op wie hun hoop is gevestigd.

De compositie kenmerkt zich door grote dramatiek, geaccentueerd door een sterk clair-obscur. In die dramatiek is ook de invloed van Peter Paul Rubens zichtbaar, maar meer dan deze richt Rembrandt zich op de weergave van het menselijk drama.
Christus in de storm op het meer van Galilea, Rembrandt van Rijn vind je in de categorieën Christus in de storm op het meer van Galilea, Jezus (historisch), Meer van Tiberias, Oude meesters, Rembrandt van Rijn en Schilderijen.

Klantbeoordelingen van Christus in de storm op het meer van Galilea, Rembrandt van Rijn 4.5 / 5 (1 beoordeling)

Jennie Nieuwenhuis
4.5 / 5
Beoordeling van een geverifieerde klant

In alle opzichten heel tevreden
Ben heel tevreden. Goed werk geleverd en de communicatie ( telefoon en mail) verliep vlekkeloos en de medewerkers zijn heel vriendelijk. Blij mee!! Ga zeker aanbevelen!!!!!


Lees alle beoordelingen

Waarom je kiest voor Christus in de storm op het meer van Galilea, Rembrandt van Rijn op print op doek

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Hoge kwaliteit print
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Christus in de storm op het meer van Galilea, Rembrandt van Rijn uit de oude meesters collectie

Koop Christus in de storm op het meer van Galilea, Rembrandt van Rijn als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 490531
Kies het materiaal Meer informatie
Print op doek
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
249 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.