Chuck Close Schilderij

Chuck Close Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

Chuck Close Schilderij

van Paul Meijering

Chuck Close Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 841013
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Amerikaanse kunstenaar met zijn werk Chuck Close, geschilderd door de kunstschilder Paul Meijering - het originele schilderij is 120 x 90 cm en beschikbaar voor de verkoop.

Chuck Close (Monroe, Washington, 5 juli 1940) is een Amerikaanse kunstschilder en fotograaf die beroemd werd om zijn fotorealisme en zijn meer dan levensgrote portretten. Hoewel hij in 1988 verlamd is geraakt en sindsdien in een rolstoel zit, is hij doorgegaan met schilderen en produceert hij nog steeds werk dat zeer geliefd is bij musea en verzamelaars.

De vader van Close overleed toen hij 11 jaar oud was.

In 1962 studeerde Close af als "Bachelor of Arts" bij de Universiteit van Washington in Seattle. Hij ging vervolgens naar de voortgezette opleiding aan de Yale-universiteit, waar hij in 1964 de graad "Master of Fine Arts" behaalde.

Na zijn periode op Yale, woonde hij enige tijd in Europa via een beurs van het Fulbright-programma. Terug in de VS werd hij kunstdocent aan de Universiteit van Massachusetts.

Close lijdt aan gezichtsblindheid, waardoor hij moeite heeft om mensen te herkennen. Mogelijk volgt hieruit zijn fascinatie voor het portret.

Het meeste werk van Close zijn enorme portretten van familie en vrienden. Vaak portretteert Close ook andere kunstenaars, als hun werk hem aanspreekt, bijvoorbeeld Philip Glass, Lucas Samaras en Alex Katz. Close heeft ook beroemdheden geportretteerd, zoals Bill Clinton.

Dit werk wordt aangeboden door Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken