Citroen GS 1970 Schilderij

Citroen GS 1970 Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Citroen GS 1970 Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 750213
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
145 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Citroen GS uit omstreeks 1970, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het originele schilderij is 90 x 120 cm en beschikbaar voor de verkoop.

De Citroën GS/GSA was een Franse auto die door Citroën werd gebouwd. 2,5 miljoen GS(A)'s werden geproduceerd van 1970 tot 1986. De aanvankelijke vorm was een berline (met drie zijruiten). Een breakuitvoering kwam vanaf 1971 op de markt.

Het voertuig heeft vloeiende lijnen en werd uitgerust met voorwielaandrijving, schijfremmen rondom en een luchtgekoelde motor. Zijn centraal hydraulisch systeem werd afgeleid van de Citroën DS. De motoren waren 1015, 1129, 1220, en 1299 cm³ viercilinder boxermotoren, die 55 tot 65 pk DIN produceerden, plus een Wankelmotor die door Comotor op de versie Birotor (1974-1975) van Citroën werd geproduceerd.[1] Door de stroomlijnvorm wist de wagen toch relatief hoge snelheden te behalen, ondanks de relatief lage vermogens. De GS-modellen hebben een gewone kofferbak met kleine klep, hoewel de vorm anders doet vermoeden. Doordat een gedeelte van de achterbumper op de kofferklep gemonteerd zit, ontstaat een relatief lage tildrempel. Met de GSA werd er een vijfde deur in de auto geïntroduceerd wat de laadmogelijkheden van de wagen behoorlijk groter maakte. De tildrempel werd daardoor wel wat hoger, omdat door het ontbreken van een vaste hoedenplank de stijfheid op een andere manier terug moest worden verkregen. Ook werd de GSA leverbaar met een vijfversnellings

Dit werk wordt aangeboden door Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken