Claudia Cardinale Schilderij

Claudia Cardinale Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Claudia Cardinale Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 268361
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
120 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch portret in acryl op paneel van de Italiaanse actrice Claudia Cardinale, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - het originele schilderij is 90 x 90 cm en beschikbaar voor de verkoop

Claudia Cardinale (eig. Claude Josephine Rose Cardinale, Tunis, 15 april 1938) is een Italiaans filmactrice. Haar ouders waren van Italiaanse (Siciliaanse) afkomst, maar het gezin woonde in Tunesië.

In 1957 won Claudia aldaar een schoonheidswedstrijd; haar prijs was een bezoek aan het filmfestival van Venetië, waar zij werd ontdekt door haar latere echtgenoot Franco Cristaldi. Zij maakte haar debuut in 1958 met de film Goha, in datzelfde jaar gevolgd door I Soliti ignoti. In de jaren 60 speelde zij in vele Italiaanse films, waaronder Rocco e i suoi fratelli (1960) en Il gattopardo (1963) van regisseur Luchino Visconti, 8½ (1963) van Federico Fellini en Once Upon a Time in the West (1968) van Sergio Leone.
Hoewel zij aanvankelijk werd ingezet als sekssymbool, groeide zij uit tot een internationaal gerespecteerd actrice. In 2000 werd ze vanwege haar bekendheid benoemd tot UNESCO Goodwill Ambassadeur, waarmee ze de taak op zich nam vrouwenrechten te bevorderen

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken