Collage zeesterren

Collage zeesterren van Inge Hogenbijl

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 109772

Collage zeesterren van Inge Hogenbijl

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
85 gratis verzending!
Collage zeesterren van Inge Hogenbijl

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Secrets of the sea. Collage van decoratieve zeedieren, sterren uit de zee. In China zijn zeesterren een culinaire delicatesse: de bevolking eet gefrituurde zeesterren. Zeesterren worden soms ook gedroogd nadat ze uit de zee en de oceaan zijn gevist. Deze zeevruchten kunnen als decoratie bij de inrichting van het huis worden gebruikt. De zeedieren worden in Azië ook gebruikt voor medicinale doeleinden, o.a.in China. Chinezen geloven in de helende eigenschappen van de zeester, in de vorm van een alternatieve geneeswijze. De compositie van zeesterren is speels, het is een drukte van belang. Ze vormen een grote familie en klitten bij elkaar. De zeester komt in vele zeeën en oceanen voor en worden ook wel zeevruchten genoemd. Alhoewel de zeester in het Engels Starfish wordt genoemd, behoren de zeesterren niet tot de soort van de vissen. De zeesterren op de foto zijn gefotografeerd op een markt in Guangzhou, China. De compositie lijkt op een abstract schilderij in aardetinten. Een collage van zeesterren in diverse kleuren in een beeldende compositie met vloeiende lijnen: art nouveau. Zeeleven.

Over Inge Hogenbijl

Inge Hogenbijl profielfotoMijn passies zijn reizen en fotograferen en mijn camera gaat overal ter wereld met mij mee. Ik fotografeer al vanaf mijn 15e jaar en vind een heerlijke uitdaging om zoveel mogelijk interessante items en sfeerbeelden met de camera vast te leggen, zowel in Nederland als tijdens mijn reizen in Europa, Azië, Afrika en Australië. Ik ben dol op verlaten woestijnlandschappen, de grote leegte en het grote niets, die je o.a. vindt in de Sahara, de Australische Outback en de Namib Naukluft woestijn in Namibie. Ik fotografeer graag surrealistische landschappen en sferen, natuur, wildlife en mensen in diverse (niet-westerse) culturen. Ook is het voor mij een uitdaging om de authentieke vintage / retro sfeer in o.a. het oude China en Laos vast te leggen, zodat je het gevoel krijgt dat je terug gaat in de tijd. Mijn laatste reis (in 2016) ging naar Namibië, Afrika. Een leeg land met onvoorstelbaar mooie kleuren en surrealistische woestijnlandschappen. Ook zijn de wilde dieren in Namibië prachtig om met de camera vast te leggen. In de verlaten spookstad Kolmanskop in Namibië, een stadje met voormalige diamantmijnen, zijn de vintage gebouwen van binnen bedolven onder het woestijnzand. Dit zijn voor mij geweldige taferelen om te fotograferen. In mijn collectie zitten foto's van Namibië, China, Laos, Australië, Indonesië, Spanje, Hongkong, Estland, Griekenland, Marokko en Nederland. Alsmede sfeerbeelden van diverse steden.

Alle werken