Datsun 240Z 1970 Schilderij

Datsun 240Z 1970 Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Datsun 240Z 1970 Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 755601
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Datsun 240Z uit omstreeks 1970, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het originele schilderij is 90 x 120 cm en beschikbaar voor de verkoop.

Datsun is een automerk van de Japanse autofabrikant Nissan Motor.
In 1931 noemde Dat Motorcar Co. zijn nieuwe kleine model "Datson", een naam die moest aangeven dat de nieuwe auto kleiner was dan het automodel dat reeds door DAT geproduceerd werd. Toen Nissan in 1934 DAT overnam werd de naam "Datson" gewijzigd in "Datsun" omdat "son" ook "verlies" (損 son) betekent in het Japans.

De naam Datsun werd internationaal bekend door de Z-serie sportwagens en de compacte Cherry. Van 1958 tot 1986 kregen alleen Nissan-auto's voor exportmarkten de aanduiding Datsun. In maart 1986 had Nissan de merknaam Datsun uitgefaseerd maar introduceerde het in juni 2013 opnieuw als merk voor goedkope auto's, geproduceerd voor opkomende markten.

Op 20 maart 2012 werd bekend gemaakt dat Nissan het Datsun-merk zou doen herleven als een goedkoop automerk voor gebruik in Indonesië, Zuid-Afrika, India en Rusland en op 15 juli 2013, bijna drie decennia nadat het was uitgefaseerd, was de naam formeel herrezen. Volgens Nissan zou de betrouwbare reputatie van het merk helpen om marktaandeel te winnen in opkomende markten.

Dit werk wordt aangeboden door Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken