De Bloemgracht in Amsterdam in de herfst.

van Don Fonzarelli

- Werkcode: 69 068

Don Fonzarelli over De Bloemgracht in Amsterdam in de herfst.

De Bloemgracht te Amsterdam in al zijn pracht en charme vlak voor de aanvang van de herfst.
En geweldige aanwinst voor ieder interieur.
De gracht werd gegraven, nadat men in 1612 tussen de Brouwersgracht en de Leidsegracht was begonnen met de aanleg van de grachtengordel. Rond 1615 werden de eerste kavels verkocht. Aanvankelijk waren op en nabij de Bloemgracht meerdere ververijen gevestigd. Vooral de familie Calkoen was hier actief.
Willem Blaeu begon hier in 1635 zijn werkplaats voor cartografie, die door zijn zoon Joan Blaeu en zijn kleinzoon Joan Junior tot 1698 zou worden voortgezet. De Atlas Maior of Grooten Atlas van Blaeu werd aan de Bloemgracht gemaakt. Het bedrijf was aanvankelijk gevestigd op de hoek Bloemgracht/Tweede Leliedwarsstraat en later op de hoek van de Derde Leliedwarsstraat. In 1672 ging de drukkerij (aan de Gravenstraat) in vlammen op. Daarbij ging een groot deel van de voorraad verloren. In 1696 werd het bedrijf opgeheven. Brug 120, over de Bloemgracht, hoek Derde Leliedwarsstraat kreeg de naam Atlasbrug.
Rembrandt van Rijn hield aan de Bloemgracht in de jaren '60 van de 17e eeuw zijn atelier.
In de 19e eeuw waren 14 suikerfabriekjes op de gracht actief.
Zes van de elf Jordanese grachten zijn in de 19e eeuw gedempt. Slechts de Bloemgracht, Egelantiersgracht, Lauriergracht, Looiersgracht en Passeerdersgracht bleven (naast de Prinsengracht, Lijnbaansgracht, Brouwersgracht en Leidsegracht) bestaan.
Don Fonzarelli profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Don Fonzarelli

Don Fonzarelli is een in Amsterdam geboren en getogen fotograaf en musicus.
Zijn werk behelst stadsgezichten, architectuur-, portret-, concert-, reportage-, candid- naakt- en fine art-fotografie.
De fotografie kenmerkt zich door hoge contrasten en scherpe lijnen, die zeker wat zijn stadsgezichten en architectuurfotografie betreft een pure en serene uitstraling geeft.
Op verzoek maakt hij een foto van bijvoorbeeld uw geboortehuis, de straat of het plein waar u opgroeide, de school die u bezocht, de plek waar u uw partner heeft ontmoet et cetera Dat is een geweldig cadeau voor uzelf of een familielid, een vriend, een kennis, collega, een jubilaris noem maar op. Een prachtige aanwinst voor ieder interieur; in de woon- of slaapkamer, op kantoor in de etalage van uw winkel et cetera.
Ook voor een portret, reportage of anderszins kunt u contact met hem opnemen.
VPublicaties en opdrachten voor: Anouk van Nes, Joe Satriani, Stuart Hamm, Jeff Campitelli, het Parool, Yamaha Music Co., Gerrie vd Kleij, Mylou Frencken, hotel Mr Jordaan, Carl Verheyen, John Mader, VT Wonen, Music Maker, Interface, Dave Marotta, AT5, Marco Minnemann, Mike, Keneally, Bryan Beller, Mirthe Bron en vele anderen.
Contact via don@donfonzarelli.com

Alle werken van Don Fonzarelli


Meer weten over Don Fonzarelli?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor De Bloemgracht in Amsterdam in de herfst. als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

De Bloemgracht in Amsterdam in de herfst. van Don Fonzarelli

Koop de foto De Bloemgracht in Amsterdam in de herfst. van Don Fonzarelli op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 69 068
Kies het materiaal Meer info
Art Frame
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
260,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden