De Brede haven van Den Bosch ( zwart wit ) vanaf boombrug

De Brede haven van Den Bosch ( zwart wit ) vanaf boombrug van Jasper van de Gein Photography

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

De Brede haven van Den Bosch ( zwart wit ) vanaf boombrug

van Jasper van de Gein Photography

De Brede haven van Den Bosch ( zwart wit ) vanaf boombrug van Jasper van de Gein Photography

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 561349
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
101 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Deze opname van de Brede Haven in 's-Hertogenbosch geeft een heel mooi pittoresk sfeertje weer.De Bossche Haven is een omstreeks midden 14e eeuw uitgegraven Diezearm. Oorspronkelijk lag de haven buiten de eerste stadsomwalling en functioneerde als vestinggracht. Bij de Visstraat mondden twee Diezetakken er in uit: een vanuit de Molenstraat (de Vughterstroom), de andere kwam van de Kruisstraat (de Verwersstroom). Bij de aanleg van de tweede stadsmuur werd de Verwersstroom vanaf de Kruisstraat tot aan de Binnenhaven gedempt. De dichtgemetselde toog onder de brug in de Visstraat kwam in 1976 weer in het zicht. Deze Visbrug wordt al in 1356 in schriftelijke bronnen genoemd. De westelijke oever van de haven is de Brede Haven, de oostelijke oever is de Smalle Haven. Langs de Brede Haven (aangelegd tussen 1441 en 1449) ontwikkelden zich de eerste kademuren. Het Bossche havenkwartier kende altijd drukke handelsactiviteiten. Bloeitijden werden echter afgewisseld met economisch slechte tijden.
Begin 15e eeuw werd de Brede Haven nog aangeduid als 'de straat voorbij de Visbrug' (platea ultra pontem piscium). In de stukken komt de Brede Haven ook voor als Achter de Mandemakers. Een zijstraatje van de Brede Haven heeft tot in de jaren veertig van de vorige eeuw de naam Mandenmakersstraatje gedragen. Er was ook een pakhuis, dat De Mandemaker heette, en er was het woonhuis 't Mandenmakerskamertje. Allemaal namen die teruggaan op mandenmakerij ter plaatse.
Veel panden aan de Brede Haven z

Dit werk wordt aangeboden door Jasper van de Gein Photography

Jasper van de Gein Photography profielfotoIets origineels aan de muur? Ontdek hier de exclusieve collectie van Jasper van Gein Photography. Voor iedere smaak een plaat. Voor elk budget een uitvoering. Als je iets zoekt voor aan je wand, dan ga je hier vast iets vinden dat bij je past. Mooie wanddecoratie op materiaal en afmeting naar keuze. Je kan kiezen uit Hout, Canvas, Aluminium, X-Poser en meer. " An empty wall is a missed opportunity ".

Alle werken