De Maliesingel ter hoogte van Zonnenburg in Utrecht (2)

De Maliesingel ter hoogte van Zonnenburg in Utrecht (2) van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

De Maliesingel ter hoogte van Zonnenburg in Utrecht (2)

van Donker Utrecht

De Maliesingel ter hoogte van Zonnenburg in Utrecht (2) van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 45550
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
149 gratis verzending!

Omschrijving

De Maliesingel is een van de straten aan de buitenzijde van de Stadsbuitengracht. De Stadsbuitengracht is de singel rond de oude binnenstad. Met de aanleg werd begonnen binnen enkele jaren nadat Utrecht in 1122 van Keizer Hendrik V de stadsrechten bevestigd kreeg, waardoor Utrecht het recht kreeg een stadsmuur met een gracht om de stad aan te leggen ter verdediging en afbakening van de stad.

De foto is gemaakt in de avondschemering van 12 maart 2013.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

Op www.facebook.com/donkerutrecht plaats ik iedere dag een nieuwe foto. Zie je daar een foto die je graag aan je muur wilt maar niet in de Werk aan de Muur shop staat? Mail dan even naar info@donkerutrecht.nl of bericht me via facebook.

DONKER UTRECHT IN UW BEDRIJF?

www.werkaandemuur.nl/donkerutrecht

Dit werk wordt aangeboden door Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Alle werken

Klantfoto's: De Maliesingel ter hoogte van Zonnenburg in Utrecht (2) van Donker Utrecht

Klantfoto: De Maliesingel ter hoogte van Zonnenburg in Utrecht (2) van Donker Utrecht, op canvas