De Romeinse Arena van Pula

De Romeinse Arena van Pula van Jasper van de Gein Photography

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

De Romeinse Arena van Pula

van Jasper van de Gein Photography

De Romeinse Arena van Pula van Jasper van de Gein Photography

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 502881
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
101 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Het prachtige amfitheater / arena van Pula in Kroatië tijdens zonsondergang op een mooie zomer avond. Het Amfitheater van Pula is een Romeins amfitheater in de Kroatische stad Pula.

Latijnse naam Colonia Pietas Iulia Pola
Bouwperiode 1e eeuw n.Chr.
Afmetingen buitenring 132 x 105 meter
Afmetingen arena 68 x 42 meter
Aantal zitplaatsen 23.000
Lijst van Romeinse amfitheaters
Portaal Portaalicoon Romeinse Rijk
Het ovale gebouw heeft een oppervlakte van 132,45 bij 105,10 meter. De arena heeft afmetingen van 67,95 bij 41,65 meter. De buitenste ring is gebouwd uit kalksteen en bestaat uit drie verdiepingen. Op de lange en korte assen staan vier torens. De onderste twee verdiepingen bestaan uit 72 arcaden en de bovenste ring heeft 64 rechthoekige openingen. Omdat het amfitheater tegen een helling is gebouwd heeft de zijde hoger op de heuvel echter maar twee verdiepingen. Er was plaats voor 23.000 toeschouwers. De arena was met een ijzeren hek afgescheiden van het publiek. Er waren vijftien toegangspoorten en onder de vloer van de arena liepen tunnels van waaruit gladiatoren en wilde dieren de arena konden betreden. De gladiatoren waren meestal mannen, maar soms waren er vrouwen met zwepen om de leeuwen te temmen.

Dit werk wordt aangeboden door Jasper van de Gein Photography

Jasper van de Gein Photography profielfotoIets origineels aan de muur? Ontdek hier de exclusieve collectie van Jasper van Gein Photography. Voor iedere smaak een plaat. Voor elk budget een uitvoering. Als je iets zoekt voor aan je wand, dan ga je hier vast iets vinden dat bij je past. Mooie wanddecoratie op materiaal en afmeting naar keuze. Je kan kiezen uit Hout, Canvas, Aluminium, X-Poser en meer. " An empty wall is a missed opportunity ".

Alle werken