De St-Mariapomp in Utrecht

De St-Mariapomp in Utrecht van Jan van der Knaap

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

De St-Mariapomp in Utrecht van Jan van der Knaap

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 438695
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!

Omschrijving

De St-Mariapomp op de Mariaplaats in Utrecht. De pomp heeft twee tuiten in de vorm van een leeuwenkop, een zwengel en een straatlantaarn. De St-Mariapomp werd in 1844 geplaatst vanwege de goede waterkwaliteit. Tijdens de cholera-epidemie van de jaren 70 van de 19e eeuw was deze pomp befaamd wegens het zuivere water. Het water stond bekend als het zuiverste van Nederland en rijke Amsterdamse burgers lieten hier hun drinkwater per schip aanrukken. Ook bierbrouwerijen waren dol op dit Utrechtse water.
Vanwege de aanleg van het waterleidingnet werd de pomp in 1931 afgebroken, maar in 1975 weer teruggeplaatst. Er zit nu een beugel aan om de zwengel te blokkeren. Pompen is dus niet mogelijk, maar als je de zwengel beweegt komt er leidingwater uit de twee tuiten. Dat betekent dat de pomp gewoon aan het waterleidingnet zit.
Deze foto behoort tot de serie Moderne Geschiedenis en is daarom in zwartwit uitgevoerd.

Over Jan van der Knaap

Jan van der Knaap profielfotoHallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Utrecht. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Utrecht is, of Amsterdam, Purmerend, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Utrecht

Alle werken