De Willemsvaart is een vaart in de Nederlandse stad Zwolle die loopt van de binnenstad van Zwolle na

De Willemsvaart is een vaart in de Nederlandse stad Zwolle die loopt van de binnenstad van Zwolle na van Jaap van den Berg

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

De Willemsvaart is een vaart in de Nederlandse stad Zwolle die loopt van de binnenstad van Zwolle na

van Jaap van den Berg

De Willemsvaart is een vaart in de Nederlandse stad Zwolle die loopt van de binnenstad van Zwolle na van Jaap van den Berg

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 829617
Kies het materiaal Meer informatie
Behang
Kies materiaal opties Speciale wens?
Vul jouw maten in en kies de uitsnede
cm
cm
We printen het behang op stroken van 47,5 cm breed. Bij de gekozen maat tellen we 10 cm op zodat je marge hebt. Meer uitleg over de marges.
225 gratis verzending!

Omschrijving

De Willemsvaart is een vaart in de Nederlandse stad Zwolle die loopt van de binnenstad van Zwolle naar de rivier de IJssel.

Omdat de stad Zwolle enkele kilometers van de IJssel af lag, wilde men al in de middeleeuwen een vaart graven. Dit streven is echter eeuwenlang succesvol verhinderd door de concurrerende IJsselsteden Kampen en Deventer.
Pas aan het begin van de 19de eeuw werd de Willemsvaart geopend op 24 augustus 1819. De aanleg was mogelijk door een belangrijke financiële bijdrage van Koning Willem I, aan wie de vaart haar naam dankt.

Nadat het Zwolle-IJsselkanaal in 1964 werd geopend, was de Willemsvaart overbodig geworden. Door het aanleggen van wegen in en veranderen van de inrichting van het gebied waar de Willemsvaart doorheen stroomt, is het niet meer mogelijk de gehele Willemsvaart te bevaren. Het kanaal met de bijbehorende sluizen is nog altijd een waardevolle en mooie bezienswaardigheid.

Deze foto heb ik gemaakt op 14 maart 2020.

Dit werk wordt aangeboden door Jaap van den Berg

Jaap van den Berg profielfotoIk ben Jaap van den Berg en fotografie is sinds 2010 een hele grote passie van mij geworden. Vanaf die tijd reis ik de hele wereld over om foto's te maken van vooral militaire vliegtuigen. Maar naast vliegtuigen vind ik het ook geweldig om van andere onderwerpen foto's te maken zoals landschappen, architectuur, bloemen, dieren, schepen en hijskranen. Avondfotografie en macrofotografie doe ik ook graag.

De foto's die ik maak worden beperkt nabewerkt. Ik gebruik hiervoor Adobe Lightroom. Bewerken is voor mij: foto bijsnijden, eventueel horizon goed zetten, kleine onzuiverheden zoals stofplekjes op de sensor verwijderen en waar nodig wat instellingen van het licht aanpassen.

Foto's probeer ik bij voorkeur met een lage ISO waarde te maken zodat ik zo min mogelijk last heb van ruis. Soms ontkom ik daar toch niet aan en daar waar mogelijk en toelaatbaar corrigeer ik het ruisniveau van de foto.

Mijn doel is om de gemaakte foto's zo natuurgetrouw mogelijk te presenteren.

Alle werken