De autostad

De autostad van Collages van Tonke Dragt

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

De autostad

van Collages van Tonke Dragt

De autostad van Collages van Tonke Dragt

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 709457
Kies het materiaal Meer informatie
Xpozer
Kies materiaal opties Speciale wens?
195 gratis verzending!

Dit werk wordt aangeboden door Collages van Tonke Dragt

Collages van Tonke Dragt profielfotoTonke Dragt werd geboren in Nederlands-Indië. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd zij samen met haar moeder en zussen ondergebracht in Tjideng, een interneringskamp voor vrouwen. Na de oorlog kwam zij met haar moeder en zussen naar Nederland. Ze deed eindexamen HBS en ging naar de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ze de akte tekenen A en B haalde. Daarna ging ze tekenles geven. Voor de klas vertelde ze vaak ook verhalen.

In 1961 verscheen haar eerste boek, Verhalen van de tweelingbroers, een boek over twee broers die zo veel op elkaar lijken dat ze steeds met elkaar verward worden. Hierdoor beleven ze vele avonturen.

Een jaar later, in 1962, publiceerde ze De brief voor de koning, een avonturenverhaal over de aankomend ridder Tiuri. Dit boek beleefde herdruk op herdruk en is tot op vandaag een groot succes. Op 5 oktober 2004 werd het ter gelegenheid van de vijftigste Kinderboekenweek bekroond met de Griffel der Griffels, de prijs voor het beste kinderboek van de afgelopen vijftig jaar. Het is in 2008 verfilmd door Pieter Verhoeff.

Een ander bekend boek van Tonke Dragt is De Zevensprong (1966), waarvan Karst van der Meulen een televisieserie heeft gemaakt. En in 2018 werd bekendgemaakt dat Netflix de internationale rechten had aangekocht om een Engelstalige filmserie op basis van het boek De brief voor de koning te produceren. De opnamen werden gemaakt in Nieuw-Zeeland en Praag.

Tonke Dragt woont in Den Haag.

(bron: Wikipedia)

Alle werken