De bloemen slaan neer

De bloemen slaan neer van Ernst van Voorst

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 79443

De bloemen slaan neer van Ernst van Voorst

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download de Werk aan de Muur App

Omschrijving

Tulp (Tulipa) is een geslacht van eenzaadlobbige planten uit de Leliefamilie (Liliaceae). Tulpen werden in de westelijke wereld geïntroduceerd door de Weense ambassadeur voor Turkije, Ghislain de Busbecq,
die over de bloemen schreef die hij in 1551 in het Turkse Edirne had gezien. Later zond hij enkele zaden ervan naar Oostenrijk.
De aankomst van een vracht tulpenbollen in 1562 in Antwerpen betekende het begin van de Europese tulpenteelt.
De eerste gedocumenteerde exemplaren werden door de Vlaming Carolus Clusius geplant in de door hem vanaf 1593 geleide Hortus botanicus Leiden.
De bostulp (Tulipa sylvestris) is de enige soort die in Nederland in het wild voorkomt en is ingeburgerd vanaf de 19e eeuw.
Het merendeel van de gekweekte vormen van de tulp zijn afgeleid van Tulipa gesneriana.

Ottomaanse sultans droegen een tulp op hun tulband als symbool. De naam tulp is zo afkomstig van het Perzische woord 'tulipan' dat tulband betekent.

Nederland is beroemd om zijn gecultiveerde tulpen en is een van de meest dominante exportlanden van tulpen en tulpenbollen. Traditioneel wordt in de lente in de Keukenhof in Lisse een expositie gemaakt van miljoenen tulpen die vooral door toeristen goed wordt bezocht.
Daarnaast komen er bussen vol toeristen om de tulpenvelden te bekijken. Het bekendst zijn de meer traditionele velden langs de duinen van Zuid-Holland en de West-Friese polders.
Het merendeel van de tulpen is echter te vinden in Flevoland met name in de Noordoostpold

Over Ernst van Voorst

Al jaren ben ik een gedreven platenmaker met een neiging naar abstracte beelden.

"gevangen door schoonheid
is al dat ik aanschouw
dat wat mij verblijdt"

Met dit motto maak ik mijn werk.

Een paar kernwoorden die mijn werk beschrijven:
1870 50mm abstract airport amsterdam architecture art beach black blue bomen boom bos bridge building bw cameo camio church coal coalmine colour contrast control controlroom d70s dak demonstratie denhaag deutschland dewoude door doors duitsland dusseldorf ernst ernstshoots escalator essen f18 fabriek factories factory filter forrest germany gold golden gray green haarlemmermeer harbor hdr heritage molen

Alle werken