De executie van Jane Grey, Paul Delaroche

De executie van Jane Grey, Paul Delaroche van Meesterlijcke Meesters

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

De executie van Jane Grey, Paul Delaroche van Meesterlijcke Meesters

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 476382
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
97 gratis verzending!

Omschrijving

De executie van Jane Grey (The Execution of Lady Jane Grey), Paul Delaroche

De Executie van Lady Jane Grey is een olieverfschilderij van Paul Delaroche, voltooid in 1833. Het was enorm populair in de decennia nadat het was geschilderd, maar in de 20e eeuw werden realistische historische schilderijen niet meer kritisch bekeken en het werd gedurende vele decennia bewaard, waarvan men dacht dat het voor een groot deel verloren was gegaan. Sinds 1975 gerestaureerd en opnieuw tentoongesteld, werd het meteen weer een zeer populair werk, vooral bij de jongere bezoekers.

Het schilderij toont de momenten voorafgaand aan de dood van Lady Jane Grey, die op 10 juli 1553 tot koningin van Engeland werd uitgeroepen, maar negen dagen later werd afgezet en in 1554 werd geëxecuteerd. Jane wordt ook wel de "Negendaagse Koningin" genoemd vanwege de korte duur van haar bewind.

Lady Jane Grey was de achterkleindochter van Hendrik VII van Engeland en de eerste neef van zijn kleinzoon, de kortstondige Eduard VI, die ooit werd verwijderd. Na de dood van Eduard werd ze uitgeroepen tot koningin en kreeg ze voorrang op de dochters van Henry VIII, Mary Tudor en Elizabeth. Twee weken na de dood van haar broer, Mary, die de steun van het Engelse volk had, eiste de troon op, die Jane opgaf na slechts negen dagen te hebben geregeerd. Jane, haar man Lord Guilford Dudley en haar vader werden op beschuldiging van hoogverraad opgesloten in de Tower of London. Jane's proces werd in november gev

Over Meesterlijcke Meesters

Meesterlijcke Meesters profielfotoKoop Oude Meesters in de hoogste kwaliteit.

Alle werken