De geboorte van een koekoeksbloem van Marianne Dirix

Werkcode: 989 509 Kopieer de werkcode

Marianne Dirix profielfoto In het gehucht Terziet nabij de bekende Zuid-Limburgse plaats Epen bevindt zich één van de mooiste natuurreservaten van Nederland. Officieel heet dit natuurreservaat "het Geuldal", maar in de volksmond noemt men het "De Tuin van Epen. Tijdens een van mijn fototochten in deze prachtige omgeving zag ik in de berm de het ontluiken van een echte Koekoeksbloem. Ik bekeek dit gebeuren met aandacht en besloot hiervan een macrofoto te maken en haalde mijn macrolens erbij. Op het moment dat je door de lens je beeldcompositie maakt zie je elk detail en het viel mij onmiddellijk op dat er een zaadpluis van de in de nabijheid staande populierbomen door een ragfijn spinnenwebje werd vastgehouden. Ik twijfelde of ik dit pluisje niet beter kon wegnemen, maar omdat deze bloem in de Tuin van Epen veelvuldig voorkomt besloot ik dit te laten zitten om de sfeer niet aan te tasten. Door de lens zie je alle structuren en texturen op microniveau en de bloemenbladen die voor een heel klein stukje naar buiten kwamen deden mij denken aan een geboorte. Het was warm op deze dag en ik had reeds gerommel van een onweer gehoord. Er pakten zich wolken aan de hemel samen en de wind stak op. De grashalmen begonnen heftig te bewegen en ik moest het goede moment qua licht en de beweging van de bloemenstengel afwachten en dan de ontspanknop indrukken. De zwiepende grashalmen op de achtergrond geven de beeldcompositie een mooie dynamische suggestie. De nabewerking vond plaats in mijn eigen herkenbare stijl.

Dit werk wordt aangeboden door Marianne Dirix

Enige jaren geleden ben ik begonnen met het fotograferen van landschappen en heb hierna een "eigen stijl" weten te creëren. Deze stijl betreft een knipoog naar het pictorialisme, een stroming in de vroegere jaren van de fotografie. In de kunstwereld werd de fotografie als iets minachtends beschouwd omdat dit niet meer dan het reproduceren van de werkelijkheid was. Immers, de fotografie werd gezien als broodroof van die portretschilders die enorm veel concurrentie kregen van de fotografen die veelal tegen een veel lagere prijs en tegen een veel korter tijdsbestek portretten konden maken. Beroemd waren destijds de "visitekaartjes" waarop men zich zowaar een portretfoto kon laten afdrukken. Het kunstgehalte in de fotografie was dan ook ver te zoeken, mede gelet op het feit dat het ontwikkelproces verre van geoptimaliseerd was. Toch waren er fotografen die de fotografie tot een kunstvorm wilden verheffen en men probeerde foto's van landschappen zodanig te fotograferen en te ontwikkelen, dat het er op leek alsof er een kunstschilder aan te pas was gekomen.Bij de huidige digitale ontwikkeling en nabewerking is het imiteren van dit "kunstwerk" van de fotografen uit de tijd van het pictorialisme te benaderen. Na heel lang te hebben geëxperimenteerd heb ik een manier gevonden om deze ter ziele gegane stroming in de fotografie te benaderen, waarin het belangrijkste aspect de weergave van de ingetogenheid van de kleuren zijn.

Meer weten over Marianne Dirix?

Klantbeoordelingen

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.728 klanten geven ons een 4,7 / 5

    Floor Brill-Goedhart
    Nederland
    5 / 5

    Prachtige kunstfoto's op verschillende materialen af te drukken

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in maart 2022
    Rein Veen
    Nederland
    5 / 5

    Super
    Heel mooi schilderij boven onze verwachting en werden goed op de hoogte gehouden

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in december 2019
    Arjen
    Nederland
    5 / 5

    Voldoet aan alle verwachtingen
    Het bestelde werk werd vlot en adequaat verpakt geleverd. Het is een sierraad aan de muur.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in september 2022
    Ben
    Nederland
    5 / 5

    Makkelijk te bestellen, prima kwaliteit en service!
    We zijn onze inrichting wat aan het ‘restylen’ en wilden niet teveel meer aan de muur. Met deze reproductie van Werkaandemuur.nl vinden wij het resultaat helemaal geweldig. Duidelijke instructie, prima kwaliteit. Een aanrader!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2019
    Rien
    Nederland
    5 / 5

    Geweldig, top bedrijf!
    Heb onlangs 2 werken besteld, de eerste was tijdens verzending beschadigd, na melding heel snel een nieuw exemplaar ontvangen, top! Hele goede service.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in december 2021
    Jennie Nieuwenhuis
    Nederland
    4.5 / 5

    In alle opzichten heel tevreden
    Ben heel tevreden. Goed werk geleverd en de communicatie ( telefoon en mail) verliep vlekkeloos en de medewerkers zijn heel vriendelijk. Blij mee!! Ga zeker aanbevelen!!!!!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in oktober 2021
    Charles
    Nederland
    5 / 5

    Mooie collectie, duidelijke website en het persoonlijke advies. Dank je wel Fela! Dit bedrijf scoort op alle punten een 10.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2018
    Sonja
    Nederland
    5 / 5

    5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen
    Pluspunten

    Snelle service

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2019
    Joke
    Nederland
    5 / 5

    Geweldig!
    Wat een enthousiaste en betrokken mensen werken bij de bedrijf.. Ze denken met je mee vanaf de bestelling tot aan de levering. Over het werk zelf ben ik ook zeer enthousiast. Het voldoet helemaal aan mijn verwachting.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2023
    Berry
    Nederland
    5 / 5

    Prachtig werk & geweldige service
    Prachtig canvas schilderij, mooie kwaliteit en een prettige status update. Zeer tevreden.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2019
    Henk
    Nederland
    5 / 5

    Uitstekend
    Mijn ervaring is zeer goed Snelle en goede handelingen Denken mee met de klant Niks is ze te veel Zeer vriendelijk personeel

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juli 2022
    Wil
    Nederland
    5 / 5

    Niets op aan te merken!
    Bestelling, mailcontacten, en levering waren bijzonder prettig. Dit is mijn eerste kennismaking met Werk aan de Muur en alles was 100% in orde.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2021

Plus- en minpunten

  • Eenvoudig wisselbaar: Werk is te vervangen door enkel een los doek te kopen
  • Optionele akoestische functie
  • Modern en betaalbaar alternatief voor canvas
  • Zelfbouw pakket, je zet het zelf eenvoudig in elkaar. Bekijk de montage instructies.

Een modern alternatief voor canvas

Met een moderne en dunne lijst in de kleuren wit, zwart, goud of aluminium hang je een prachtig Werk aan de Muur. En de afmeting is geen beperking. ArtFrame bestel je tot 15 bij 3 meter groot.

Tijd voor iets nieuws in huis? Bestel een los verwisselbaar doek en in een handomdraai verander je van look. Duurzaam én betaalbaar.

Last van galm in huis of kantoor? Kies voor de optionele geluiddempende panelen en pak het akoestiek probleem goed aan.

Koop dit bloemen kunstwerk De geboorte van een koekoeksbloem van Marianne Dirix op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
ArtFrame zet je eenvoudig zelf in elkaar. Bekijk de zelfmontage instructies.
Een wisseldoek span je op in je bestaande ArtFrame.
131,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden