De grote golf van Kanagawa, Fuji, Japan

van Roger VDB

- Werkcode: 233191

Roger VDB over De grote golf van Kanagawa, Fuji, Japan

Een door mij digitaal gerestaureerde en schoongemaakte versie van "the great wave of Kanagawa", een van de beroemdste kunstwerken ooit in Japan gemaakt.
Kanagawa Oki Nami Ura is een houtsnede (ukiyo-e) van de Japanse kunstenaar Katsushika Hokusai. Het is het eerste stuk van de Zesendertig gezichten op de berg Fuji en het bekendste werk van Hokusai. Hij publiceerde het in 1832.
Op het kunstwerk zijn enkele boten te zien die op een zee van reusachtige golven proberen te varen. De grootste golf dreigt de roeiers te vermorzelen. In deze golf is een monster met klauwen te zien en deze verbeeldt de kracht van de natuur maar ook de kracht van de roeiers. Mogelijk moet deze golf een tsunami voorstellen maar gezien de vorm is het dat niet. De streek rond Kanagawa (aan de baai van Tokio) werd in de 15e eeuw verwoest door zo'n tsunami.

Op de achtergrond staat de berg Fuji, die in alle 36 kunstwerken terugkomt. De berg is mogelijk ook uitgebeeld in de golf op de voorgrond.

Zie ook mijn andere Japanse werken!
Roger VDB profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Roger VDB

Hobbyfotograaf en allround creatieveling. Mijn portfolio bestaat uit eigen fotografie en CC0-photoshop-bewerkingen. Ook "restaureer" ik oude foto's en illustraties op digitale wijze en maak ik collages waar je naar kan blijven kijken!

Alle werken van Roger VDB


Waarom je kiest voor De grote golf van Kanagawa, Fuji, Japan op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De grote golf van Kanagawa, Fuji, Japan van Roger VDB

Koop de bestseller illustratie De grote golf van Kanagawa, Fuji, Japan van Roger VDB op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 233191
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
111 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.