De grote golf van Warhol (Kanagawa) Pop Art, Fuji, Japan

De grote golf van Warhol (Kanagawa) Pop Art, Fuji, Japan van Roger VDB

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

De grote golf van Warhol (Kanagawa) Pop Art, Fuji, Japan van Roger VDB

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 565146
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
102 gratis verzending!

Omschrijving

Een door Andy Warhol geïnspireerde Pop-art interpretatie van "the great wave of Kanagawa", een van de beroemdste kunstwerken ooit in Japan gemaakt.
Kanagawa Oki Nami Ura is een houtsnede (ukiyo-e) van de Japanse kunstenaar Katsushika Hokusai. Het is het eerste stuk van de Zesendertig gezichten op de berg Fuji en het bekendste werk van Hokusai. Hij publiceerde het in 1832.
Op het kunstwerk zijn enkele boten te zien die op een zee van reusachtige golven proberen te varen. De grootste golf dreigt de roeiers te vermorzelen. In deze golf is een monster met klauwen te zien en deze verbeeldt de kracht van de natuur maar ook de kracht van de roeiers. Mogelijk moet deze golf een tsunami voorstellen maar gezien de vorm is het dat niet. De streek rond Kanagawa (aan de baai van Tokio) werd in de 15e eeuw verwoest door zo'n tsunami.

Op de achtergrond staat de berg Fuji, die in alle 36 kunstwerken terugkomt. De berg is mogelijk ook uitgebeeld in de golf op de voorgrond.

Zie ook mijn andere Japanse werken!

Dit werk wordt aangeboden door Roger VDB

Roger VDB profielfotoHobbyfotograaf en allround creatieveling. Mijn portfolio bestaat uit eigen fotografie en CC0-photoshop-bewerkingen. Ook "restaureer" ik oude foto's en illustraties op digitale wijze en maak ik collages waar je naar kan blijven kijken!

Alle werken