De kus Gustav Klimt, Jugendstil in een modern jasje - digitale collage

van MadameRuiz

- Werkcode: 988 227

MadameRuiz over De kus Gustav Klimt, Jugendstil in een modern jasje - digitale collage

De kus, liefdespaar ( Der Kuss, Liebespaar ) van Gustav Klimt, 1908 - 1909, is één van die kunstwerken uit de kunstgeschiedenis die vrijwel iedereen kent. Het werk, dat valt onder de stroming Wiener Seseccion, ofwel Art Nouveau enl Jugendstil is decoratief en sierlijk van aard.

Met dit digitale kunstwerk, in de vorm van een collage, breng ik de kus van Klimt bij avondlicht. Op een speelse manier vliegen de vonken er van af, terwijl de man en vrouw zijn afgebeeld ergens hoog op de rotsen, onder de sterrenhemel.

Het schilderij is getransformeerd naar de nacht, en de vrouw kleurt op door de warmte van de kus. Onderin vinden we speelse elementen, zoals verfspatten en zebrastrepen, om het werk te laten gronden en contrast te geven.

Het origineel, met goud als hoofdkleur, heeft plaats gemaakt voor een contrastrijker geheel met duidelijk warm koud contrast in voor- en achtergrond.

Liever een horizontale uitsnede van dit werk? Bekijk ook eens dit kunstwerk: https://www.werkaandemuur.nl/nl/werk/De-kus-bij-avondlicht-naar-het-werk-van-Gustav-Klimt-Jugendstil---digitale-collage/1030240

Het origineel van dit werk is digitaal te vinden onder https://sammlung.belvedere.at/objects/6678/der-kuss-liebespaar?# Inv.-Nr. 912
en te bezichtigen in Museum Belvedere in Wenen.
De kus Gustav Klimt, Jugendstil in een modern jasje - digitale collage vind je in de categorieën Art Nouveau, Collage, De kus (Klimt), Digitale Kunst, Gustav Klimt, Klimt, Liefde, Mensen, Nieuwe Meesters, Oude meesters, Schilderijen, Surrealisme en Wenen.
MadameRuiz profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door MadameRuiz

Ik ben MadameRuiz, en ben kunstenares van beroep. Mijn echte naam is Miriam Groenen, maar ik ben getrouwd met Kristian en Ruis is de naam van mijn man. Dat maakt mij dus op twee manieren MadameRuiz. En geef nou toe, Ruiz klinkt toch net wat exotischer dan Ruis :) Daarnaast hebben we samen twee zoontjes, Gideon en Viktor, sta ik als kunstdocent voor de klas en ben ik zangeres met mijn band The Marrows. Met de band maken we tweestemmige acoustische versies van voornamelijk pop en countrymuziek.

Ik hou enorm veel van alles wat met kunst, cultuur en creativiteit te maken heeft. Ervaren, creëren, doceren en communiceren. Via taal, beeld, non-verbaal en via de muzikale stem.

Als kunstenares maak ik vooral veel inkt portretten in opdracht. Ik ben bekend geworden met mijn inkt portretten via het televisie programma VTWonen Weer verliefd op je huis (februari 2021). Ik maak veel inkt portretten van én voor particulieren; van zwangerschapsportretten, huwelijksportretten, kindportretten, liefdesportretten en familieportretten tot portretten van huisdieren zoals honden, katten, paarden en vogels. Deze inkt portretten zijn overigens allemaal handwerk, getekend en geschilderd met oost indische inkt op aquarelpapier.

Sinds driekwart jaar (maart 2022) maak ik ook veel digitale schilderijen die ik verkoop hier via Werk aan de Muur. Een super leuke nieuwe uitdaging en inmiddels siert mijn digitale werk al bij veel mensen aan de muur. Super leuk is dat natuurlijk! Omdat ik normaal ges

Alle werken van MadameRuiz


Waarom je kiest voor De kus Gustav Klimt, Jugendstil in een modern jasje - digitale collage op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De kus Gustav Klimt, Jugendstil in een modern jasje - digitale collage van MadameRuiz

Koop dit digital art werk De kus Gustav Klimt, Jugendstil in een modern jasje - digitale collage van MadameRuiz als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 988 227
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
129,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.