De omhelzing, Egon Schiele - 1917

De omhelzing, Egon Schiele - 1917

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

De omhelzing, Egon Schiele - 1917 uit de oude meesters collectie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 444287
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
105 gratis verzending!

Omschrijving

Die Umarmung (Liebespaar II) (Nederlands: De Omhelzing (Liefdespaar II)) is een schilderij van de expressionistische Oostenrijkse kunstschilder Egon Schiele uit 1917. Het toont een naakt liefdespaar, waarschijnlijk de kunstenaar en zijn vrouw, in innige omhelzing. Het werk bevindt zich in de Österreichische Galerie Belvedere te Wenen.

De tekeningen en schilderijen van Schiele zijn voornamelijk afbeeldingen van mensen. Kleur in de schilderijen wordt pas achteraf aangebracht, als de tekening af is. Het kleurgebruik versterkt echter wel de vervreemdende werking in hoge mate.

Hoewel Schiele sterk beïnvloed is door het werk van Gustav Klimt, zijn de lijnen die hij gebruikt toch geheel anders van aard. Terwijl Klimt vooral ronde zachte vormen afbeeldt, waarmee hij de menselijke vorm idealiseert, gebruikt Schiele krachtige hoekige lijnen. De afgebeelde lichamen worden hierdoor als vreemd en vaak beangstigend ervaren door de toeschouwer. Vrouwen zowel als mannen worden meedogenloos in hun naaktheid weergegeven, in ongebruikelijke poses. Toch kreeg het werk van Schiele in zijn tijd veel bijval.

Klantfoto's: De omhelzing, Egon Schiele - 1917

Klantfoto: De omhelzing, Egon Schiele - 1917, op canvas