De ruimtelift van Sulawesi

De ruimtelift van Sulawesi van Frans Blok

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

De ruimtelift van Sulawesi van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 163828
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
226 gratis verzending!

Omschrijving

Het concept van de ruimtelift is vooral bekend uit de science fiction. Het idee werd onder andere beschreven door auteurs als Arthur C. Clarke, Robert Heinlein en Kim Stanley Robinson.

Toch zijn de laatste jaren ook organisaties als de NASA en Google voorzichtig begonnen de mogelijkheden in kaart te brengen. Maar er moeten eerst wel wat technische en andere problemen worden opgelost voor we met de lift de ruimte in zullen kunnen reizen. Vooral: welk materiaal is zo sterk dat je er een kabel van 36.000 kilometer van kunt maken die niet bezwijkt onder zijn eigen gewicht.

Hoe dan ook, het idee is fascinerend. Dit beeld laat de situatie zien waarin alle problemen zijn opgelost. Hoog boven het Indonesische eiland Sulawesi is het een komen en gaan van liftcabines en van schepen die passagiers en vracht verder de ruimte in brengen.

Een ronddraaiende, wielvormige constructie biedt plaats aan bezoekers die langer willen blijven, al was het alleen maar om van het geweldige uitzicht te genieten.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken