De vergaande deur

De vergaande deur van Arthur van Orden

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

De vergaande deur

van Arthur van Orden

De vergaande deur van Arthur van Orden

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 739126
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
103 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Het longsanatorium voor arbeiders van Beelitz-Heilstätten, gebouwd tussen 1898 en 1930 door de Berlijnse Staatsverzekeringsmaatschappij, vormt een van de grootste ziekenhuiscomplexen in de regio Berlijn. Het is een monumentaal ensemble van 60 gebouwen op een totale oppervlakte van circa 200 hectare.

De longsanatoria werden gebouwd in twee gebieden ten noordwesten van de spoorlijn, en de sanatoria voor de behandeling van niet-besmettelijke ziekten in de twee gebieden ten zuidoosten van de spoorlijn. De gebieden waren op basis van geslacht gescheiden: ten zuidwesten van de snelweg de sanatoria en sanatoria voor vrouwen, ten noordoosten daarvan de sanatoria en sanatoria voor mannen. Er waren ook bedrijfsgebouwen waarin voornamelijk vrouwen werkten, ten zuidwesten van de snelweg en die waarin voornamelijk mannen werkten, ten noordoosten ervan.

De eerste bouwfase vond plaats van 1898 tot 1902 onder de architecten Heino Schmieden en Julius Boethke (1864–1917). In de tweede bouwfase van 1908 tot 1910 werd het aantal bedden verhoogd van 600 naar 1200. De architect was Fritz Schulz, die ook verantwoordelijk was voor de derde bouwfase van 1926 tot 1930.

Dit werk wordt aangeboden door Arthur van Orden

Arthur van Orden profielfotoIk ben een amateur fotograaf. In het verleden hield ik me veel bezig met Urban fotografie. De laatste 10 jaar houd ik me meer bezig met fine art long exposure fotografie.

Alle werken