De verovering van de Spaanse Zilveren Vloot

De verovering van de Spaanse Zilveren Vloot

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

De verovering van de Spaanse Zilveren Vloot uit de oude meesters collectie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 521377
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
111 gratis verzending!

Omschrijving

De gravure toont de verovering van de Spaanse zilveren vloot in de baai van Matanzas door een Nederlandse vloot onder bevel van Piet Hein.

Pieter Pietersen Hein (25 november 1577 - 18 juni 1629) was een Nederlandse admiraal en privateer voor de Nederlandse Republiek tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Hein was de eerste en de laatste die een groot deel van een Spaanse schatvloot uit Amerika veroverde.

De Spaanse schatvloot, of de West-Indische vloot van de Spaanse Flota de Indias, ook wel zilveren vloot of platenvloot genoemd (van de Spaanse plata wat 'zilver' betekent), was een konvooisysteem van zeeroutes georganiseerd door het Spaanse rijk van 1566 tot 1790, die Spanje verbond met zijn territoria in de Atlantische Oceaan. De konvooien waren vrachtvloten voor algemene doeleinden die werden gebruikt voor het vervoeren van een breed scala aan artikelen, waaronder landbouwproducten, hout, verschillende metaalbronnen zoals zilver en goud, edelstenen, parels, specerijen, suiker, tabak, zijde en andere exotische goederen uit het buitenland gebieden van het Spaanse rijk tot het Spaanse vasteland. Spaanse goederen zoals olie, wijn, textiel, boeken en gereedschap werden in de tegenovergestelde richting getransporteerd. De West-Indische vloot was de eerste permanente transatlantische handelsroute in de geschiedenis. Evenzo waren de Manilla-galjoenen de eerste permanente handelsroute over de Stille Oceaan.