Delage D8-120 Aerosport uit 1938 Een Franse luxe sportwagen

Delage D8-120 Aerosport uit 1938 Een Franse luxe sportwagen van Jan Keteleer

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Delage D8-120 Aerosport uit 1938 Een Franse luxe sportwagen

van Jan Keteleer

Delage D8-120 Aerosport uit 1938 Een Franse luxe sportwagen van Jan Keteleer

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 836790
Kies het materiaal Meer informatie
Print op doek
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
300 gratis verzending!

Omschrijving

De Delage D8-120 Aerosport is een van de zeer weinige klassieke verzamelauto's die de afgelopen acht decennia heeft bestaan. Hij werd oorspronkelijk gebouwd voor het Franse ministerie van economie. De jonge Paul Boucher werkte op dat departement toen hij op het idee kwam om dit luxueuze voertuig te bouwen. Boucher noemde hem naar zijn favoriete sport, en de rest is automobielgeschiedenis.

De Delage D8-120 Aerosport zette de norm waarnaar alle andere sportwagens nog jaren zouden worden gebouwd. De Delage D8-120 Aerosport werd in zijn tijd beschouwd als zo'n superieure auto dat het de eerste auto was die kon deelnemen aan het Franse kampioenschap voor sportwagens. Dit is een belangrijk feit voor elke autoliefhebber om te onthouden, want zonder concurrentie zou de kwaliteit van de auto's er sterk onder lijden.

De Delage D8-120 Aerosport was ook bekend om zijn vermogen om bergwegen op en af te gaan met snelheden die naar men zegt boven de vijftig mijl per uur lagen. De transonische luchtvering van de auto is wat het in staat maakte tot deze verbazingwekkend hoge snelheden, en het had iets wat in die tijd geen enkele andere sportwagen had - een functionerende vleugel. De vleugel gaf de bestuurder een gevoel van verhoogde stabiliteit en verbeterde tractie. Uiteindelijk werd de Delage D8-120 Aerosport Boucher's meest waardevolle bezit, en hij gebruikte het om zijn passie voor auto-ontwerp na te streven. De auto is vandaag de dag nog steeds rijklaar en wordt als een klassieke s

Dit werk wordt aangeboden door Jan Keteleer

Jan Keteleer profielfotoWERK aan de MUUR presenteert het werk van de Belgische kunstenaar Jan Keteleer (JanKé). Oude kunst is een van zijn interesses, maar je kunt ook voorbeelden vinden van zijn werk in pop art en impressionisme.
Als je door het portfolio van Jan Keteleer bladert, vind je zowel prachtige natuurscènes, schilderachtige afbeeldingen van dieren of op pop art gebaseerde naakten.

De definitie van kunst die Jan Keteleer hanteert is: “Al de bestaande technieken zodanig beheersen dat je volledig uiting kan geven aan wat je wenst over te brengen”.

Alle werken