Details Baikalmeer

Details Baikalmeer van Peter Poppe

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Details Baikalmeer van Peter Poppe

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 558050

10% voorjaarskorting
Nog 4 dagen en 6 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
97 88 gratis verzending!

Omschrijving

abstract detail van scheuren in het ijs van het baikal meer, Siberia, Rusland
Het Baikalmeer is het grootste zoetwatermeer van Eurazië. Berekend is dat het meer zoveel zoet water bevat dat het in de drinkwaterbehoeften van de hele wereldbevolking zou kunnen voorzien voor een periode van 5 jaar. Het meer bevat 22% van de zoetwaterreserves in alle oppervlaktewater wereldwijd.[2] Het wordt door ruim 300 rivieren gevoed, waarvan de Selenga in het zuiden de voornaamste is. De enige afvoer is de Angara, waarlangs het Baikalmeer via de Jenisej afwatert op de Noordelijke IJszee.

De gemiddelde temperatuur bedraagt in de winter -19°C, en in de zomer 14°C. Het meer is in de winter volledig bevroren aan de oppervlakte, met een gemiddelde ijsdikte van een meter. Op sommige plaatsen zelfs twee meter. Het is mogelijk het meer over het ijs over te steken, maar het gevaar van onderkoeling is daarbij groot. De wind waait er zonder obstakels vrij over de wijde ijsmassa, en doordat het zonlicht door de ijsmassa weg gereflecteerd wordt, maakt dit het nog kouder.

Over Peter Poppe

Peter Poppe profielfotoDe onderwerpen ga ik zoeken in de natuur, meestal landschappen, maar ook dieren en planten kunnen voor de lens komen. Vooral dramatische beelden spreken mij aan. Soms ga ik ook op zoek naar meer grafische en abstracte beelden. Voor mij komt het er op aan om gewoon de beelden te maken waarbij ik iets voel en die mij voldoening schenken.

Alle werken