Douglas DC-2 "Uiver"

Douglas DC-2 "Uiver" van Arjan van de Logt

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Douglas DC-2 "Uiver" van Arjan van de Logt thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 193562

Douglas DC-2 "Uiver" van Arjan van de Logt

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Douglas DC-2 "Uiver" van Arjan van de Logt

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Let op: Van deze foto zal ik maximaal tien exemplaren verkopen. De Uiver is een van de bekendste vliegtuigen uit de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis. Deze Douglas DC-2 is op 14 september 1934 bij de KLM in dienst gekomen als PH-AJU. Omdat de KLM de gewoonte had om hun toestellen de naam van een vogel te geven, waarvan de eerste letter gelijk was aan de laatste letter van de registratie, werd het toestel Uiver gedoopt. Dit is een ander woord voor Ooievaar. Op 20 oktober 1934 doet de Uiver met wedstrijdnummer 44 mee aan de London - Melbourne race en wint deze. Op 19 december 1934 verongelukt de Uiver ten zuiden van Rutbah Wells (Irak).

Op 3 september 1983 wordt DC-2 NC39165 in de kleuren van de Uiver gespoten om een re-enactment London - Melbourne race te doen. In 1999 wordt een actie gestart, en wordt het toestel door het Aviodrome aangekocht. Sinds 14 juli 2000 is het toestel op vliegveld Lelystad te bezichtigen.

De succesvolle opvolger van de DC-2, de DC-3 is bekend geworden onder de namen Dakota en Skytrain

Over Arjan van de Logt

Arjan van de Logt profielfotoMijn stijl van fotograferen rust op twee pijlers: snelheid en rust. Ik leg graag snelheid vast door het te “bevriezen” of door het te benadrukken. Aan de andere kant fotografeer ik graag de rust van landschappen en de natuur. Altijd is daarbij het doel een foto die de sfeer van het moment goed overbrengt.Ik ben met fotograferen begonnen vanuit mijn interesse voor luchtvaart. Gaande weg ben ik meer gaan fotograferen en andere terreinen gaan verkennen. Naast actiefotografie doe ik ook aan landschapsfotografie en highspeed fotografie.

Alle werken