Douglas Dakota na de noodlanding - 2

Douglas Dakota na de noodlanding - 2 van Gerry van Roosmalen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Douglas Dakota na de noodlanding - 2 van Gerry van Roosmalen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 240880
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
112 gratis verzending!

Omschrijving

In 1973 maakte een dakota van de Amerikaanse luchtmacht een noodlanding op het Solheimasandur in het zuiden van IJsland. Sinds 1973 ligt het vliegtuig daar open en bloot voor de elementen die inmiddels al duidelijk hun handtekening hebben achtergelaten op het wrak. De Douglas R4D-8 (Super DC-3 was onderweg terug van het radarstation bij Stokksnes. Door IJsvorming op de vleugels verloor het toestel snel hoogte, al gaan er ook verhalen dat de piloot de verkeerde brandstoftank inschakelde die op dat moment leeg was.

Over Gerry van Roosmalen

Gerry van Roosmalen profielfotoMijn naam is Gerry van Roosmalen, van beroep fotograaf en auteur. Na wat omzwervingen in het bedrijfsleven besloot ik in 2002 het roer radicaal om te gooien en me volledig te richten op mijn passie: fotografie. Tussen 2002 en 2004 bezocht ik de fotovakschool in Apeldoorn waar ik afstudeerde in de studierichtingen portret en reportage.

In 2006 besloot ik me te verdiepen in documentaire fotografie. In 2009 verscheen mijn eerste boek over een project dat ik in Groenland uitvoerde: "Waarom Groenland..." Dit boek is nog slechts als i Book verkrijgbaar.

In 2012 verscheen mijn boek "Ode aan IJsland". In dit boek combineerde ik de beelden die ik schoot tijdens mijn diverse rondreizen op IJsland met teksten waarin ik probeerde mijn indrukken en gevoelens te verwoorden die ik zelf mocht ervaren toen ik de eerste keer oog in oog stond met de spectaculaire of soms gewoon lieflijke landschappen van IJsland. Het boek "Ode aan IJsland" is te bestellen via https://www.odeaanijsland.nl, of bij BOL.com.

In mijn Webshop verzamel ik de mooiste beelden die ik tijdens mijn reizen of soms gewoon in de studio maakte. Zit er voor uw smaak niet het geschikte beeld bij, neem dan gerust contact met mij op. Wellicht dat mijn archief met beelden iets passends voor bij u thuis of op de zaak bevat. Gerry@1ivision.nl

Alle werken