Dramatische sfeer aan de Oder in Zollbrücke van Silva Wischeropp

Werkcode: 454 981 Kopieer de werkcode

Silva Wischeropp profielfoto Deze foto toont een magisch natuurlandschap vlak voor de regenstorm aan de rivier de Oder in de regio Oderbruch in Brandenburg. De foto is gemaakt in de regio Märkisch-Oderland op 7 maart 2019 met de Nikon.
De grafische, abstracte toonomzetting in klassiek zwart-wit geeft het motief een tijdloze, ontspannen elegantie.

Zollbrücke is een woonwijk in de wijk Zäckericker Loose in de gemeente Oderaue in het district Märkisch-Oderland. Oderaue wordt bestuurd door het kantoor Barnim-Oderbruch.
Het dorp Zollbrücke ontstond na de regulering van de Oder. In 1755 bouwden de eerste kolonisten een houten brug over de Oder en vroegen douane voor het oversteken van de brug. Het dorp werd naar de brug vernoemd. De boeren uit Zäckerick (tegenwoordig Siekierki) gebruikten het bouwwerk om toegang te krijgen tot hun land in de Oderbruch.
In 1806 verwoestte een ijsvloed de brug. De brug raakte in verval en werd vervangen door een veerboot. De veerboot werd in 1945 na de Tweede Wereldoorlog opgeheven. De dijk bleef als opening bestaan en werd een herkenningspunt van de bescherming tegen overstromingen in de Oderbruch.
De overstroming in 1997 beschadigde het woongebied ernstig. Na de overstroming werd de dijk ongeveer zes meter verplaatst in de richting van de Oder ter hoogte van het Dammmeisterhaus. Tijdens de bouwwerkzaamheden moest het oude dijkgat worden verwijderd. Er werd een nieuw dijkgat gemaakt, waarvan de bodem werd versterkt met ijzer en gevuld met speciaal beton. De zijmuren werden bekleed met klinkers en voorzien van leuningen. Op dit punt ligt de dijk een meter hoger dan de eerder gemeten hoogwaterstand van 9,55 meter boven zeeniveau op 22 maart 1940.

Dit werk wordt aangeboden door Silva Wischeropp

Silva Wischeropp werd geboren in de Hanzestad Wismar in de voormalige DDR. Tegenwoordig woont en werkt ze in Berlijn. Ze is een ervaren en gepassioneerde reisfotograaf met een brede interesse voor portretten, het straatleven, documentaires, reizen, toerisme, landschap en natuur. Ze staat ook bekend om haar fotografie op het gebied van architectuur en mode. Sinds 2016 omvat haar nieuwe repertoire surrealistische digitale fotocollages. Ze staat al 20 jaar bekend als creatief fotografisch kunstenaar in binnen- en buitenland. Haar werken zijn op grote schaal gepubliceerd en tentoongesteld. "Het fotografische beeldproces vertegenwoordigt mijn persoonlijke werkveld en creatie. Het betekent omgaan met visuele werelden, politiek, menselijke behoeften en gevoeligheden. De camera verruimt mijn blikveld om die andere realiteit te ontmoeten. Fotografie maakt me gelukkig, schept vreugde, doorbreekt grenzen, opent nieuwe deuren, verbreedt horizonten. De camera leert me zien, mijn blik scherpen, momenten vastleggen, vluchtige momenten waarnemen die voor anderen niet zichtbaar zijn. Ik ben een creatief persoon, een beeldmaker die uit zichzelf put, weinig kopieert en haar eigen beeldtaal ontwikkelt. Zo beweeg ik me tussen de polen, bereik ik verschillende vaste punten, kijk ik achter de schermen. Uit wat al duizend keer bestaat, slaag ik erin iets unieks tevoorschijn te halen, unieke beeldmomenten."

Meer weten over Silva Wischeropp?

Klantbeoordelingen

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.728 klanten geven ons een 4,7 / 5

    Floor Brill-Goedhart
    Nederland
    5 / 5

    Prachtige kunstfoto's op verschillende materialen af te drukken

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in maart 2022
    Thomas
    Nederland
    5 / 5

    Een verrijking voor het huis
    Haarscherp en strak geprint op Canvas, veel diepte in de foto en een echte eyecatcher in de woonkamer. Ben er erg blij mee.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2020
    Johannah
    Nederland
    5 / 5

    Prachtige kwaliteit,zorgvuldig verpakt,en een fantastische ontroerende mail als het werk overgedragen word, aan de bezorgdienst. Hier gaan we heel lang plezier van hebben.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2019
    Tineke
    Nederland
    5 / 5

    Heel tevreden met Werk aan de muur.
    Mooie prent op canvasdoek ,snelle verzending, keurig verpakt, mooie lijst. De kleuren zijn prachtig, valt absoluut niet tegen. Hangt heel mooi tegen onze muur. Helemaal tevreden !!!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2021
    Charles
    Nederland
    5 / 5

    Mooie collectie, duidelijke website en het persoonlijke advies. Dank je wel Fela! Dit bedrijf scoort op alle punten een 10.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2018
    Cilia
    Nederland
    5 / 5

    Prima
    Prachtig schilderij, netjes en zorgvuldig verpakt geleverd. Op tijd voor het jubileum van mijn ouders.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2020
    Emiel
    Nederland
    5 / 5

    Fantastisch!
    Een hele mooie scherpe productie. Fantastisch!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2020
    J. Gasille
    Nederland
    4.5 / 5

    Geweldig!!!!
    Denken met je mee, doe alles om het mogelijk te maken en zeer vriendelijk! Aanrader!!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2020
    J
    Nederland
    5 / 5

    Leveren mooi werk af. Goed en prettig bereikbaar. Snelle afhandeling en voelde me echt klant waar ze veel moeite voor deden. Toppie!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in december 2017
    Esther
    Nederland
    4 / 5

    Top!
    Veel keuze, haast teveel ;-) en de mogelijkheden zijn plenty. Goede communicatie via de mail en telefonisch. Wij hebben 3 werken hangen en zijn zeer tevreden!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2020
    William
    Nederland
    5 / 5

    uitstekend
    Canvas is zeer mooi beter als verwacht netjes gemonteerd en goed en netjes bezorgd. Ben zeer tevreden. Snelle reactie op vragen en duidelijk antwoord. Dit was de eerste keer iets gekocht bij werkaandemuur. Maar ga in de toekomst zeker nog een bestelling doen.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in oktober 2022
    Peter
    Nederland
    4.5 / 5

    Groots assortiment en keuze in afwerking, je zou er keuzestress van krijgen. Uiteindelijk gekozen voor een kunstwerk op acrylglas. We zijn er reuzeblij mee. Contact met winkel verloopt snel en effectief. De levering duurde wat langer dan op de website staat vermeld, dat was voor ons geen enkel probleem.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2019

Plus- en minpunten

  • Ragscherpe afdrukken
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout
  • Optioneel verkrijgbaar met baklijst
  • Geen akoestische werking
  • Niet verwisselbaar

Een klassiek en tijdloos materiaal

Kunst op canvas doet het goed aan elke wand, maar komt helemaal tot zijn recht in een klassieke inrichting. Om je canvas schilderij of foto op canvas nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst.

Canvas schilderijen en fotografische kunst op canvas van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas doek van de hoogste kwaliteit. Het canvas doek wordt strak opgespannen over een houten frame van duurzaam PEFC-goedgekeurd hout.

Meer weten?

Meer over Canvas en de andere materialen vind je op:

Koop dit landschapskunstwerk Dramatische sfeer aan de Oder in Zollbrücke van Silva Wischeropp op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
Je hebt gekozen voor een doorlopende zijkant. Niet het hele werk zal van de voorkant te zien zijn.
108,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden