Duesenberg Model J 1928 Schilderij

Duesenberg Model J 1928 Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Duesenberg Model J 1928 Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 755602
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
145 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Duesenberg Model J uit omstreeks 1928, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het originele schilderij is 90 x 120 cm en beschikbaar voor de verkoop.

De Duesenberg Model J was een personenauto die geproduceerd werd door Duesenberg. De Model J was de eerste auto van Duesenberg na de overname door Erret Cord. In totaal werden er 470 van gebouwd

De Model J werd geïntroduceerd in december 1928 op de autosalon van New York. Doordat de techniek die gebruikt werd in deze auto zeer vooruitstrevend was en de prestaties hoger dan alle andere personenauto's uit die tijd, was de auto meteen erg populair bij het publiek. Zo had de auto een 420cid (6884cc) 8-in-lijnmotor met dubbele bovenliggende nokkenas en vier kleppen per cilinder. Deze motor produceerde 265 pk en gaf de auto een topsnelheid van 187 km/h.
De enige reden dat er niet zoveel van verkocht werden kwam door het prijskaartje: het chassis alleen kostte $8.500 en afhankelijk van het gewenste carrosserie kon de prijs oplopen tot $25.000, wat toentertijd een enorm bedrag was.

Na de introductie van de auto werkte Fred Duesenberg nog verder aan de Model J, zo zette hij er o.a. een supercharger op. Dit nieuwe model zou vanaf 1929 verkocht worden als het Model SJ.

In 1932 kwam August Duesenberg om het leven nadat hij met zijn Model J van de weg af was gereden.

Dit werk wordt aangeboden door Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken