Dutch skies - Nederlandse lucht zwart wit

Dutch skies - Nederlandse lucht zwart wit van bird bee flower and tree

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Dutch skies - Nederlandse lucht zwart wit van bird bee flower and tree

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 100523
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
99 gratis verzending!

Omschrijving

Nederlandse wolken lucht in zwart wit.
Soms is iets spectaculairs heel dicht bij huis te vinden. Prachtige stapelwolken op een gewone dag in mei gefotografeerd vanuit een dakraam van een zolderkamer. De Nederlandse luchten zijn al jaren lang beroemd en werden door de oude Hollandse meesters zoals bijv. Jacob Isaacksz. van Ruisdael dankbaar afgebeeld in hun landschapsschilderijen.
De omzetting in zwart wit versterkt de contrasten in de foto.
Cumulus- of stapelwolken zijn scherp afgelijnde wolken en vormen een wolkengeslacht. De basis is donkerder, het bovenste deel met halfronde uitwassen is wit. Als warme lucht opstijgt zet deze uit, omdat de luchtdruk naar boven toe minder wordt en koelt daardoor af. De waterdamp in de lucht wil dan condenseren en er ontstaat een cumuluswolk. De stijgende lucht wordt thermiek genoemd en zweefvliegers maken daarvan gebruik om hoogte te winnen. Aan de cumuluswolken weet een zweefvlieger waar hij de thermiek moet zoeken.
Ook verkrijgbaar in kleur.

Over bird bee flower and tree

bird bee flower and tree profielfotoOp een 'eigenwijze" maakt bird-bee-flower-and-tree de kleine wereld groot en de grote wereld nog grootser. De camera haalt ver weg dichtbij, laat licht spelen met donker, maakt kleur kleurloos of juist kleurrijker, brengt een stilleven tot leven, fantasie tot werkelijkheid en werkelijkheid tot fantasie. Kortom, laat u meeslepen in de wereld van bird-bee-flower-and-tree.

Alle werken