Edsel Ford Model 40 Special Speedster 1934 Schilderij

Edsel Ford Model 40 Special Speedster 1934 Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Edsel Ford Model 40 Special Speedster 1934 Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 756658
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
145 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Edsel Ford Model 40 Special Speedster uit omstreeks 1934, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het originele schilderij is 90 x 120 cm en beschikbaar voor de verkoop.

In opdracht van Edsel (zoon van Henry Ford) werd de auto ontworpen en gebouwd naar een slanke ‘continentale’ auto op basis van de roadsters die hij tijdens een bezoek aan Europa had gezien. Ford styling chief Eugene ‘Bob’ Gregorie was de man die verantwoordelijk was en de daaruit voortvloeiende auto had een aantal eigenschappen die de auto te radicaal maakte voor productie, waaronder een gesloten radiator, geen treeplanken en geen deuren. De auto werd echter wel regelmatig door Edsel gereden.

Dit werk wordt aangeboden door Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken