Edvard Munch, Angst van Atelier Liesjes

Werkcode: 605 960 Kopieer de werkcode

Atelier Liesjes profielfoto Dit schilderij is gebaseerd op twee eerdere vertrekken: de angstige mensheid die vooruitgaat alsof hij wordt aangedreven door onheilspellende elementaire krachten, zoals hij 's avonds voor het eerst werd bedacht in de Karl Johanstraat; en een bepaald uitzicht op de Oslo Fjord, al te zien in The Scream. Beiden waren voorbestemd om met grote getrouwheid terug te keren in Angst en in andere werken uit dezelfde periode.

Noorse angst was, net als zijn Duitse tegenhanger, de sleutelterm geworden, niet alleen voor de centrale picturale inhoud van Munch, maar voor de hele traditie die terug te voeren is op de filosofieën van Kierkegaard en Nietzsche, de toneelstukken van Strindberg en Ibsen, en de Noord-Europese moderne esthetische bijdrage in het algemeen.

In Anxiety herhaalt Munch veel elementen van The Scream op de voet. Dezelfde steiger waar een enkel vervreemd personage woonde, verschijnt opnieuw, evenals het meer in de verte, de twee boten, de kerk en andere gebouwen die net iets minder vaag langs de kust liggen dan voorheen. Ze worden allemaal geciteerd uit het eerdere werk, net als de intense wervelingen van concentrisch vergrotende lijnen die land, zee en lucht definiëren en uiteindelijk omarmen.

Edvard Munch (Løten (Hedmark), 12 december 1863 – Ekely bij Oslo, 23 januari 1944) was een kunstschilder uit Noorwegen.
Hij was dé grote voorman van het expressionisme. Aanvankelijk werd hij beïnvloed door het impressionisme en het symbolisme. Zijn werken waren vooral post

Dit werk wordt aangeboden door Atelier Liesjes

Kunst te koop. Winkel met foto's en kunst als wanddecoratie. Poster, affiche, metaal (aluminium of staal), glas, canvas, fotoprint, hout, ingelijst, doek, fotobehang of tuinposter.

De collectie muurdecoratie of wandversiering is zeer breed, van natuur via mooie of sexy mensen naar technische zaken als auto's, maar ook schilderijen. De huisdecoratie is te gebruiken in het hele interieur, van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs in de badkamer, maar ook canvas voor in de tuin. Doe vooral veel wooninspiratie voor je wat bestelt.

Kijk op liesjes.werkaandemuur.nl voor meer kunst.

Meer weten over Atelier Liesjes?

Klantbeoordelingen

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.728 klanten geven ons een 4,7 / 5

    Irina
    Nederland
    5 / 5

    Mooie kunst voor een voor een betaalbare prijs
    Mooie kunst voor een voor een betaalbare prijs van lokale kunstenaars. Mooi initiatief.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2021
    Johannah
    Nederland
    5 / 5

    Prachtige kwaliteit,zorgvuldig verpakt,en een fantastische ontroerende mail als het werk overgedragen word, aan de bezorgdienst. Hier gaan we heel lang plezier van hebben.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2019
    Joël
    Nederland
    4 / 5

    Prachtig schilderij
    We zijn erg blij met het schilderij en de service is prima.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2021
    Ken
    Nederland
    5 / 5

    Aankoop perfect verlopen! Top service van Werk aan de muur!
    Heb bij mijn bestelling het verzoek gedaan om deze binnen 3 dagen te leveren. Werk aan de muur heeft mijn verzoek gehonoreerd en zelfs een dag eerder geleverd dan gevraagd! Top service derhalve een groot compliment voor Werk aan de muur! Maar ook het “schilderij” dat ik heb besteld is prachtig! (Al is het niet voor mijzelf; is een kado, vandaar mijn “deadline” van 3 dagen).

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2021
    Henk
    Nederland
    4 / 5

    Keurig verzorgd het is echt goed
    Het schilderij is mooi en is keurig gemaakt en stevig verpakt en verstuurd

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2022
    Peter
    Nederland
    5 / 5

    Klasse hoe de kwaliteit, opvolging na de bestelling en levering zo vlekkeloos verlopen zijn.
    Oeps, de marge voor de beginzin was een beetje kort, maar dan maak ik het hier maar goed. Wat ben ik blij als een kind dat Sinterklaas net op bezoek heeft gekregen en dat dankbaar alle cadeautjes begint uit te pakken. En er vooral van geniet. Toen ik mijn keurig verpakte pakket voorzichtig opende, zag ik beetje bij beetje de kracht en de rauwe puurheid dat dit canvasdoek voor mij uitstraalt. Ik ben zo een beetje een vintage-lover die niet zo houdt van 'gepolijste' kunst. Voor mij moet er iets menselijks in zitten, iets gedurfder dan mainstream en dat heb ik hierbij gevonden. Het past perfect in mijn gedurfde interieur dat heel veel zegt over wat ik belangrijk vind in mijn leven. Mag ik Stephanie nog even bedanken voor haar aangename, vriendelijke manier waarop ze mij per mail begeleid heeft naar mijn prachtige aankoop? Stephanie, zulke klasse waardeer ik ! Jou gedrevenheid geeft een extra toets aan de beleving van dit prachtig kunstwerk. (Heb overigens al meerdere complimentjes gekregen over mijn nieuwe 'muuraanwinst')! Lieve groetjes, Peter Van den Veyver

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2021
    Dirk
    Nederland
    5 / 5

    Top!
    Zeer professioneel, zeer goede kwaliteit en zeer goed verpakt bij levering. Alle vragen worden snel beantwoord. Beveel dit bedrijf zeer aan!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2019
    Wim
    Nederland
    5 / 5

    Prachtig resultaat. Helemaal blij mee in mijn nieuwe keuken!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2019
    Esther
    Nederland
    4.5 / 5

    2 keer een topervaring.
    Via VT Wonen aan dit mooie bedrijf gekomen. Inmiddels twee mooie "werken aan de muur". Service is top, zo ook de nette levering. Echt waar voor je geld. Veel keuze en diversiteit, een echte aanrader.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2022
    Gerdie
    Nederland
    5 / 5

    Geweldig

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in december 2018
    John
    Nederland
    4.5 / 5

    Goede kwaliteit van een bijzonder mooie reproductie
    Koste even wat moeite met uitpakken, maar wat uit de verpakking kwam was zeer de moeite waard. De grote reproductie hangt nu boven de piano en we hebben van menigeen al heel positieve berichten gekregen!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2020
    Theo
    Nederland
    4.5 / 5

    Geweldig
    Geniet er elke dag van

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in september 2021

Plus- en minpunten

  • Ragscherpe afdrukken
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout
  • Optioneel verkrijgbaar met baklijst
  • Geen akoestische werking
  • Niet verwisselbaar

Een klassiek en tijdloos materiaal

Kunst op canvas doet het goed aan elke wand, maar komt helemaal tot zijn recht in een klassieke inrichting. Om je canvas schilderij of foto op canvas nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst.

Canvas schilderijen en fotografische kunst op canvas van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas doek van de hoogste kwaliteit. Het canvas doek wordt strak opgespannen over een houten frame van duurzaam PEFC-goedgekeurd hout.

Meer weten?

Meer over Canvas en de andere materialen vind je op:

Koop dit landschapskunstwerk Edvard Munch, Angst van Atelier Liesjes op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
Je hebt gekozen voor een doorlopende zijkant. Niet het hele werk zal van de voorkant te zien zijn.
147,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden