Edvard Munch, De Zon, 1910-1911

Edvard Munch, De Zon, 1910-1911 van Atelier Liesjes

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Edvard Munch, De Zon, 1910-1911 van Atelier Liesjes

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 605929
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
101 gratis verzending!

Omschrijving

The Sun is symmetrisch gestructureerd. Munch breidde het beeld van de zon in dit schilderij uit van een gedeeltelijke naar een omhelzende rol, nadat hij eerst een Nietzscheaanse berg van mensen had voorgesteld die oprees naar een zonovergoten hemel. Bij nader inzien en op advies van vrienden verliet hij het problematische symbool om het zonnebeeld in pure, intense en mannelijke dominantie te behouden.
De weerhaken en lichtbundels hebben affiniteiten met een ander Duits expressionisme dan Der Brucker; de meer abstracte en universele taal van Wassily Kandinsky in München Der Blaue Reiter. Hodler's Alpine-visies worden ook opgeroepen door de symmetrie en centraliteit. Net als Kandinsky is Munch hier zowel romantisch als avant-garde, en de zon is inderdaad God.
Verlicht door de zonnestralen zijn het water van de oceaan, de kale rotsen van een noordelijk landschap en een smalle strook groen die het land en de zee van elkaar scheidde. Een zuivere, rechte horizonlijn scheidt het water van de lucht. De grote zon is alomtegenwoordig en schijnt vanuit de hemel op land en zee, de stralen reiken tot in alle eeuwigheid. Onmenselijk zelf, het is de bron van al het leven.
Edvard Munch (Løten (Hedmark), 12 december 1863 – Ekely bij Oslo, 23 januari 1944) was een Noorse kunstschilder. Hij was dé grote voorman van het expressionisme. Aanvankelijk werd hij beïnvloed door het impressionisme en het symbolisme. Zijn werken waren vooral post-impressionistisch, maar droegen ook veel bij tot het

Dit werk wordt aangeboden door Atelier Liesjes

Atelier Liesjes profielfotoKunst te koop. Winkel met foto's en kunst als wanddecoratie. Poster, affiche, metaal (aluminium of staal), glas, canvas, fotoprint, hout, ingelijst, doek, fotobehang of tuinposter.

De collectie muurdecoratie of wandversiering is zeer breed, van natuur via mooie of sexy mensen naar technische zaken als auto's, maar ook schiderijen. De huisdecoratie is te gebruiken in het hele interieur, van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs in de badkamer, maar ook canvas voor in de tuin. Doe vooral veel wooninspiratie voor je wat bestelt.

Kijk op liesjes.werkaandemuur.nl voor meer kunst.

Alle werken